Problémy spojené so stredným obrancom boli vyriešené novou akvizíciou Jeison Murillom. Generálny riaditeľ Oscar Grau a ďalší členovia rady, ako napríklad Pep Segurda využijú zimnú prestávku na odpočinok.

V prípade Graua, aj pár dní voľna je dlhá doba bez toho, aby sa venoval svojej práci. Jeho telefón zvoní neustále celý rok, ako tomu bolo pred 12 mesiacmi, kedy pomáhal zabezpečiť príchod Philippe Coutinha. Keď sa vráti do práce nebude sa musieť strachovať o nedostatok povinností, nakoľko ďalším bodom na programe je obnovenie zmluvy Jordiho Albu. Počiatočný kontakt medzi klubom a okolím hráča sa už uskutočnil. Obe strany sa zhodli na jednej  veci a to, ako sa dozvedel denník MARCA je, že rokovania neprebehnú rýchle. "Musíme rešpektovať čas potrebný na vyjednávanie" ozýva sa z Camp Nou.

Požiadavky oboch strán sú trochu rozdielne, ale zámer je pozitívny z oboch strán, nakoľko klub považuje ľavého obrancu za dôležitého hráča pre budúcnosť, napriek tomu, že bude mať v marci 30 rokov. Alba, ktorého kontrakt vyprší 30. júna roku 2020 sa dožaduje uznania vo forme zvýšenia platu a predĺženia zmluvy od začiatku roku 2018. Je dôležitým kúskom vo Valverdeho skladačke, tréner je ním nadšený a užíva si chémie, ktorú majú medzi sebou s Lionelom Messim. Zatiaľ v tejto sezóne Španiel poskytol svojmu kapitánovi štyri asistencie  vo všetkých súťažiach. Jeho vplyv pri útočení Barcelony je taký nespochybniteľný, že si ho bez neho nedokážeme predstaviť. Medzitým sú jeho obranné schopnosti lepšie, ako kedykoľvek predtým z veľkej časti vďaka jeho postave, ktorú nadobudol kvôli zmenám vo svojom stravovaní pretože vie, že starostlivosť o seba je dôležitá. K tomuto všetkému sa dostal opäť do reprezentácie Španielska po tom, čo bol niekoľkokrát vynechaný.

Bývalý hráč Valencie sa túži dostať na platovú úroveň, na akej sú Gerard Piqué alebo Sergio Busquets, dvaja hráči, ktorí sú rovnako dôležití v zostave, ako on. Obaja stredný obranca aj záložník sa nachádzajú na druhej priečke platovej úrovne v tíme, pod Messim a Luisom Suarezom, ale pred Coutinhom, Ousmane Dembélém a Umtitim. Alba, ktorého posledné predĺženie zmluvy bolo v roku 2015 zarába ročne 8 m€, čo je rovnaký plat, aký dostal Arda Turan, keď bol podpísaný počas kampane Josep Maria Bartomeu.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Federer

7
2019-01-06 18:16:29

Až sa Alba naserie a poslali sme preč Digneho budeme kupovať za 40-50 mil. To j kšeft a la vedenie Barca.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.