FC Barcelona svoj prvý zápas v roku 2019 odohrá na výjazde proti Getafe. Ernesto Valverde má najväčšiu dilemu na poste pravého obrancu. O miesto v základe totiž bojujú Nélson Semedo a Sergi Roberto.

Odchovanec FC Barcelona už trénuje s tímom, hoci ešte nedostal formálne povolenie hrať. Očakáva sa však, že kluboví lekári mu na zápas proti Getafe dajú zelenú. Pre niektorých hráčov Barcelony sa zranenia ukázali byť osudnými. V prípade Philippeho Coutinha situáciu využil Dembélé a v prípade Arthura zas Arturo Vidal. Brazílčanovi k návratu do zostavy nepomohlo ani vyliečenie zo zranenia. Nie je vylúčené, že to isté nastane v prípade Sergiho Roberta, pretože Nelson Semedo v posledných zápasoch podával veľmi vyrovnané výkony.

Portugalčan v troch zo štyroch posledných zápasov hral od prvej minúty a Katalánci si udržali čisté konto: Villarreal 2:0, Espanyol 4:0, Celta 2:0. Z dôvodu zraneniu nehral v zápase s Levante, ktorý Barca vyhrala 5:0. Semedo v tejto sezóne hral v 18 zápasoch a dokopy na trávniku strávil 1361 minút. Zaujímavosťou je, že Barcelona s 25-ročný hráčom v zostave neprehrala ani jeden zápas, z toho 13-krát vyhrala.

V každom prípade je potrebné zdôrazniť, že Ernesto Valverde má veľkú dôveru v Sergim Robertovi. Ak bol Španiel zdravý, vždy sa mohol spoľahnúť na to, že si zahral. Z dôvodu zranenia však odohral o 4 zápasy menej ako Semedo. Dokopy na trávniku strávil 1110 minút a Barca s ním v zostave vyhrala 9 zápasov, 2 prehrala a 3 remizovala.

Zranenie zapríčinilo, že Sergi Roberto o svoje miesto v základnej zostave prišiel a uvidíme, či sa mu ho podarí získať späť. Výhodou pre Španiela je lepšia hra v ofenzíve. Roberto má na konte 4 asistencie, Semedo ani jednu. V zápase s Getafe sa Valverde môže rozhodnúť pre využitie systému hry, ktorý Barca použila aj v zápase s Atléticom Madrid na Wanda Metropolino, v ktorom hral aj Španiel, aj Portugalčan. Pritom Sergi Roberto dokáže hrať ako na pravej strany, tak aj v strede poľa.

zdroj: sport.es
foto: sport.es

dalibor

16
2019-01-02 16:22:18

bodol by článok online prestupy ako to tu bolo minule...

ronyy101

3
2019-01-02 18:30:49

www.footyroom.com

kaspec22

21
2019-01-02 17:39:09

Rotace je řešení, ale teď bych tam dal Semeda. Hraje skvěle a Roberto je po zranění.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.