Aj keď sú tímové úspechy pre Lionela Messiho prioritou, určite sa poteší prekonaniu individuálnych rekordov. Argentínčan má úžasnú sezónu aj napriek narastajúcemu veku a v roku 2019 môže prekonať ďalšie množstvo rekordov. Prinášame Vám zoznam tých najzaujímavejších.

Giggsove trofeje s Manchestrom United

Ak by Barcelona túto sezónu získala treble, Messi by už mal na konte 36 klubových trofejí s jedným klubom, čím by vyrovnal rekord legendárneho krídelníka Manchestru United Ryana Giggsa. Argentínsky talizman je neustále hladný po tímových úspechoch a špeciálne po Lige Majstrov, ktorú Barcelona naposledy vyhrala v roku 2015.

Najprv Iniesta, potom Xavi

Leo sa tento rok môže stať hráčom s druhým najvyšším počtom odohratých zápasov v drese Kataláncov. Aktuálne je na treťom mieste s 657 zápasmi a len 18 mu chýba na prekonanie Iniestu, ktorý ich má na konte 674. Absolútnym rekordérom Blaugranas je Xavi s neuveriteľným číslom 767.

Méta Ikera Casillasa

Messi je taktiež blízko k prekonaniu rekordu madridskej legendy Ikera Casillasa, čo sa týka výhier v La Lige. Iker získal za svoju kariéru ligové tri body 334-krát. Leovi tak chýba na prvenstvo len 11 výhier.

Šiesta zlatá kopačka

Argentínčan môže získať už šiestu zlatú kopačku za najlepšieho strelca roka a zároveň tretiu v rade, čo sa ešte nepodarilo nikomu v histórii.

Šiesta zlatá lopta

Aktuálne majú Messi a Ronaldo zhodne po 5 zlatých lôpt. Po tejto sezóne sa môže jeden z nich osamostatniť. Veľmi to však bude závisieť na tom, aký tím vyhrá Ligu Majstrov.

Rekord Telma Zarru

Messi bude túto sezónu favoritom na zisk ďalšieho Pichichi, ocenenie za najlepšieho strelca La Ligy. Leo by ho tak získal už šiestykrát, čím by vyrovnal rekord legendárneho španielskeho útočníka Telma Zarru. 31-ročný Argentínčan strelil v španielskej lige už 397 gólov.

50 hattrickov

Barcelonskému kapitánovi chýba už len jeden hattrick na dosiahnutie tejto neuveriteľnej méty.

zdroj: marca.com
foto: marca.com

harry525

23
2019-01-04 09:27:52

Co si myslite?... Na akych metach skonci Messi, ked sa bude lucit s karierou?
Podla mna este ziska aspon dve zlate lopty a kopacky... O cislach si netrufam tipovat.
Ale dufam, ze coskoro prekona aj absolutny rekord Peleho v pocte golov za jeden klub - Pele ma na svojom konte 643 golov a Messi 573 golov... Takze este 70!

Culesking

6
2019-01-04 14:20:37

Nechcem nič privolávať, no mne to príde, že už ani CR7 a ani Messi zlatu loptu nevyhrajú. Sú vyrovnaní a podla mna toto chceli aj dosiahnuť ľudia z hora. :D

jokerito

0
2019-01-05 15:03:42

Tiež si to myslím

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.