Na našich hráčov môžeme byť právom hrdí, pretože to čo predviedli vo finále Ligy Majstrov proti Manchesteru bolo niečo úžasné. Vo Wembley to bola oslava futbalu. Aký výkon teda naše hviezdy podali?

Valdés 7.0Pôsobí to pomerne paradoxne, ale dokonca aj vo finále Ligy Majstrov proti Manchesteru United nemal veľa práce. Vynikajúco však čítal hru, trikrát veľmi dobre vybehol a zmaril tak šancu súpera. Pri inkasovanom góle nemohol robiť nič, pretože Ronney to kopol nechytateľne.


Abidal 7.0Zvádzal súboje najmä s Valenciom a nedal mu šancu. V osobných súbojoch bol veľmi silný. Situácie riešil jemu charakteristicky s chladnou hlavou. Veľmi dobrý výkon, stále mám však pocit, že to ešte nie je úplne ono.


Piqué 7.5Na začiatku zápasu mal malé problémy s Rooneym, ale potom sa dostal do tempa a úplne dominoval obrane. Vo vzduchu bol neprekonateľný, v obrane výborne čítal hru a vždy v správnom čase zakročil. Bol aktívny aj smerom dopredu, kde pomáhal spoluhráčom s prechodom do útoku.


Mascherano 7.0 Na pozícii stopéra nahradil Puyola. Pre Javiera to však nie je nič nové, pretože kapitán má zdravotné problémy už dlhšie. Podobne ako Piqué bol na začiatku zápasu trochu neistý, ale postupne svoj výkon zlepšil. Podal veľmi obetavý výkon a na ihrisku nechal dušu.


Alves 7.5Zo začiatku mu robil Park problémy, Dani však začal lepšie kombinovať a podarilo sa mu presadiť sa. Na jeho kombinácie s Messim bola radosť sa pozerať. Nevideli sme od neho veľa centrov, ale na svojej pravej strane mužstvu veľmi pomáhal svojim pohybom a presnými prihrávkami. Taktiež v obrane bol vynikajúci.


Busquets 7.5Zo Sergia sršala sebadôvera na sto honov. S neuveriteľným prehľadom dokázal riešiť situácie v obrane aj pri vysokom napádaní United. Nemal problém vykúzliť prihrávku pätičkou aj medzi dvoma hráčmi súpera. Hral jednoducho, ale veľmi účelne. Jeho prihrávky mali vždy oči.


Iniesta 8.0 Prsty mal iba pri Messiho góle, ale to vôbec neznižuje kvalitu jeho výkonu. Andrés perfektne vyvážal loptu z hĺbky poľa. Spoločne so Xavim a Busquetsom dokázal kombinovať na malom aj veľkom priestore. V jeho podaní vyzerá futbal tak jednoducho.


Xavi 8.0Dirigent barcelonského orchestra. Mal najviac prihrávok zo všetkých hráčov na ihrisku. Vždy presne vedel či je treba hru zrýchliť alebo spomaliť. Ukázal svoje majstrovstvo pri prvom góle, keď krásne našiel Pedra.


Pedro 7.5Práve on začal spanilú jazdu za víťazstvom. Pri svojom góle sa perfektne uvoľnil, prebral si prihrávku od Xaviho a Van der Sarovi nedal šancu. Gól mohol streliť ešte predtým, ale jeho dorážka spred päťky išla tesne vedľa. Výborne kombinoval a bol neustálou hrozbou pre súpera.


Villa 8.0 Po sérii slabších výkonov sa ukázal v plnej paráde. David bol plný života a pred šestnástkou súpera bol veľmi nebezpečný. Vždy sa dokázal uvoľniť a nájsť si to správne miesto. Viackrát ohrozil bránku United, ale gólom sa skončila iba jedna strela – krásny oblúčik spoza pokutového územia, kedy nemal Van der Sar šancu.


Messi 9.0 Ja osobne som čakal, že sa proti nekompromisným obrancom United nebude vedieť presadiť, ale škaredo som sa mýlil. Leo bol jednoducho neudržateľný. V obrovskej rýchlosti s loptou nalepenou na kopačke nechával všetkých stáť ako soľné stĺpy. Operoval na veľkom priestore, výborne kombinoval a individuálne prenikal. Pre seba a aj pre svojich spoluhráčov vytvoril množstvo šancí. Svoj výkon korunoval gólom, ktorý vydláždil Barcelone cestu za víťazstvom. Podľa môjho skromného názoru práve teraz sledujeme zrod najlepšieho futbalistu všetkých čias.


Striedajúci


Puyol N/AVšetci sme čakali, že pred koncom zápasu nastúpi, pretože Carles reprezentuje Barcelonu a Katalánsko. Preukázal krásne gesto, keď dal Abidalovi kapitánsku pásku, aby práve on zdvihol pohár nad hlavu ako prvý.


Keita N/AV nadstavenom čase nahradil Villu a nestihol ukázať nič.


Afellay N/ATak ako Keita aj on nastúpil až v nadstavenom čase. Na ihrisku nahradil Pedra.


Hodnotenie mužstva 9.5

Ak pominiem prvých 10 minút zápasu a inkasovaný gól, tak to bolo jedno krásne galapredstavenie Barcelony. Hráči dokázali aj proti Manchesteru hrať svoju hru, loptu držali na svojich kopačkách, kontrolovali priebeh zápasu a úplne dominovali. Všetci hráči podali výborný výkon a mužstvo ako celok fungovalo dokonale. Manchester nedokázal nič vymyslieť, pretože takmer nemal ani loptu. Barca prevýšila svojho súpera vo všetkých činnostiach a jasne ukázala svetu kto je najlepší. Vo Wembley to bola oslava futbalu.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.