Tréner FC Barcelona absolvoval svoju prvú tlačovú konferenciu v roku 2019. Pred zápasom s Getafe hovoril aj o svojej budúcnosti v klube, zranených hráčoch či novej posile Jeisonovi Murillovi.

Getafe v tejto sezóne na domácom trávniku inkasovalo len 4 góly. Čo od tohto tímu zajtra očakávaš?

"Je to dobrý súper na začiatok roka, pretože to bude veľmi náročné a sme si toho vedomí. V uplynulej sezóne sme mali veľké problémy, aby sme Getafe porazili a na našom štadióne sa nám to nepodarilo. Je to mužstvo, ktoré stavia na vysokom presingu a robí to s presvedčením. Z toho dôvodu je v tabuľke tak vysoko a bojuje o európske poháre. Je to veľmi nepohodlný súper, ktorý s úsilím bojuje o každú nerozhodnú loptu."

Čomu venuješ väčšiu pozornosť? Koncentrácii tímu alebo priebehu zápasu?

"Vraciame sa po reprezentačnej prestávke, ale hráči prišli v dobrej forme. Tomuto zápasu sa musíme postaviť čelom, nestratiť sa a pokračovať v našom hernom štýle. Súper sa pokúsi vtiahnuť nás do svojej dynamiky. Neumožní radostnú hru. Je to náročný súper."

V rozhovore pre BarcaTV ste hovorili o vašej budúcnosti. Aký je konečný termín na rozhodnutie v tejto veci?

"Mám s Barcelonou zmluvu. Je platná 2 roky plus ďalší rok ako opcia. Koncom sezóny sa bude treba rozhodnúť, ale presunieme to na neskôr. Neubehla ešte ani polovica sezóny. Viete ako vyzerá práca trénera: ak prehrá zápas, môže sa obávať o svoj krk. Mám však s Barcelonou zmluvu."

Klub o vašom rozhodnutí musí vedieť o niečo skôr. Cítite sa na to?

"Nehovorím, že rozhodnutie musím prijať ja. Mám podpísanú zmluvu a obe strany ju musia rešpektovať. Rozhodnutie presúvame na ďalší priebeh sezóny. Uvidíme ako sa to skončí, ale od začiatku medzi nami panuje dobrá harmónia."

Ako budete riadiť káder?

"Pokúsime sa využiť všetkých hráčov, takisto tých z Barcelony B, aby nám mohli pomôcť. Malcom a Sergi Roberto sú už s tímom a očakávame, že Umtiti a Vermaelen nám takisto pomôžu. Neviem ako je na tom Samper, ale prichádzajú ťažké zápasy."

Piqué môže o tvojom rozhodnutí natočiť film - javí sa to ako dobrý nápad?

"Som slabý herec, bolo by to vidieť od prvého momentu. Nie, je to jednoduchšie rozhodnutie, než inokedy."

Vráti sa Umtiti už tento mesiac?

"Neviem. Myslím, že do tréningov s tímom sa môže vrátiť o niekoľko týždňov. Uvidíme."

Je potrebné nejakú pozíciu posilniť viac?

"Nezaujímam sa o to. Posilám musíme byť otvorení, ale ja sa sústredím na prácu s hráčmi, ktorých mám. Som spokojný s kádrom, ktorý máme."

Keď Barca porazila Madrid 5:1, povedali ste, že vylúčiť Madrid z boja o titul by bolo šialenstvo. Stále si myslíte to isté? Ste radšej, ak o titul bojuje viacero tímov?

"Stojím si za tým, čo som predtým povedal. Real stále považujeme za kandidáta na titul. Niekedy sa rozdiely zdajú byť veľké, ale tak to nie je. Ide len o 2,5 zápasu. Preto Real považujeme za jedného z kandidátov. Tabuľka je inak nabitá. Pokiaľ sme však na prvom mieste, je nám všetko jedno."

Kluby v tejto etape už plánujú budúcu sezónu. Barca tiež?

"Rozhodne áno. Zatiaľ sa zaoberáme tým ako bude vyzerať predsezóna. To je moja práca."

Ako hodnotíš Jeisona Murilla?

"Vplyv času čoraz lepšie. Chcem, aby nový obranca bol dostupný čím skôr a predchádzajúce pôsobenie v La Lige je toho zárukou. Bude musieť hrať a očakávame od neho najlepšie výkony."

Majú hráči, ktorí sa k tímu pripojili len 2. januára, menšiu šancu hrať v zajtrajšom zápase?

"Nie. Museli vykonať dodatočnú prácu a videli sme, že to urobili, pretože sa vrátili v dobrej forme."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.con

fofo112

7
2019-01-05 17:36:33

Ja neviem, čo na tom Robertovi vidí,ak nedá Sema,ktorý je v super forme tak isto Coutinha do zálohy a Demba na krídlo tak nech ide do prd...

mikimi122

5
2019-01-05 18:24:53

To s tým Piqueho filmom nemá chybu :D

PEKKI

-7
2019-01-05 18:51:58

HARMONIKAR

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.