Reprezentačné výbery Venezuely a Argentíny sa v rámci priateľského stretnutia predstavia už dvadsiateho piateho marca, a to na štadióne Wanda Metropolitano. Stane sa tak v rámci príprav na Copa América 2019, turnaja, ktorý sa uskutoční v Brazílii. 

Ako informovala v sobotu Venezuelská futbalová federácia, už dvadsiateho piateho marca si na štadióne Atlética Madrid Wanda Metropolitano zmerajú sily národné tímy Venezuely a Argentíny. Vylúčená nie je ani možnosť, že v tomto súboji, ktorý sa odohrá v dejisku finálového zápasu tohtosezónnej Ligy majstrov, uvidíme Lionela Messiho. Pripomíname iba, že Leo za albicelestes nehral vzhľadom na svoje vlastné rozhodnutie od vypadnutia z Majstrovstiev sveta v Rusku.

Argentína na Wanda Metropolitano najlepšie spomienky nemá. V marci uplynulého roka tu juhoamerická ekipa podľahla zahanbujúcim spôsobom po pomere 6-1 tímu Španielska, hoci je dôležité poznamenať, že pre svalové problémy Messi hrať nemohol. 

Argentína a Venezuela sa naposledy stretli počas kvalifikačnej fázy na Svetový šampionát a v oboch prípadoch sa zrodila remíza. Prvé meranie síl sa uskutočnilo na štadióne Metropolitano v Méride, na juhu Venezuely, kde sa šiesteho septembra 2016 stretnutie skončilo výsledkom 2-2. Presné zásahy zaznamenali Juan Pablo Añor a Josef Martínez za Venezuelčanov a Lucas Pratto s Nicolásom Otamendim za výber Argentíny. 

Takmer do roka a do dňa, piateho septembra 2017, sme sa dočkali odvety na Monumental v Buenos Aires, kde pre zmenu mužstvá remizovali pomerom 1-1. Za La Vinotinto sa presadil Jhon Murillo a albicelestes skórovali vďaka vlastnému gólu Rolfa Feltschera. 

No a napokon, pozrime sa spolu na aktuálnu formu Argentíny, ktorá posledných šesť zápasov hrala bez Messiho. Vynovený tím s novým mladým trénerom Lionelom Scalonim postupne zdolal Guatemalu, remizoval s Kolumbiou, vyhral s Irakom, podľahol Brazílii a v dvojzápase dva razy za sebou pokoril Mexiko. Všetko nasvedčuje tomu, že je na najlepšej ceste za úspešným ťažením na turnaji Copa América, ktorý bude hostiť tento rok Brazília. 

Zdroj: md
Foto: md

ARTURMELO

-9
2019-01-06 16:12:13

Aj tak by prehrala argentina

Roman7

7
2019-01-06 17:01:05

naco sa ma zasa vracat do tej rozosratej repre dobre ze ukoncil uz ani na tychto majstrovstvach nemal hrat usetril by si vsetky tie sracky ktorymi si tam presiel

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.