Ernesto Valverde odpovedal na otázky novinárov na tlačovej konferencii pred zajtrajším zápasom s Levante. Tréner vysvetlil situáciu s Munirom a oznámil zmeny v prvom tíme.

Levante

"Strieľa mnoho gólov, ale zas veľa aj inkasuje. Bude to neistý dvojzápas. Zdá sa, že sme favoritom, ale to nič neznamená. V lige sme to nemali jednoduché. Chceme postúpiť a potrebujeme dva dobré zápasy. Urobíme niekoľko zmien."

Munir

"Nehovorím s agentmi, len futbalistami a tieto rozhovory sú súkromné. Munir sa rozhodol a klub takisto. Chceme túto záležitosť vyriešiť čo najskôr. Pokiaľ sa to podarí v tomto prestupovom období, o to lepšie. Každý hráč môže rozhodnúť o svojej budúcnosti. Nemám proti Munirovi nič, je našim hráčom a vždy dobre trénoval."

Útočníci

"Musíme pohľadať riešenia. Máme hráčov Barcelony B, hoci Abel je zranený. Myslím na to. Máme hráčov, ktorí strieľajú góly."

Je Murillo pripravený na debut?

"Áno. Stavili sme na hráča z našej ligy, aby nám hneď mohol pomôcť v zápasoch, v ktorých ho budeme potrebovať. Na začiatku ho adaptácia niečo stála, ale darí sa mu čoraz lepšie a blíži sa moment, kedy sa dostane na trávnik."

Kedy sa dozvieme o tvojej budúcnosti?

"Neviem, všetko záleží aj od otázok. Ak sa niečo prihodí, budeme o tom hovoriť. Pokiaľ bude čo oznámiť, určite to urobíme."

Fyzická príprava pred najdôležitejšou častou sezóny

"Hráči sa majú dobre, len teraz si oddýchli. Pre sebou máme množstvo zápasov v rade, uvidíme ako to pôjde v Copa del Rey, chceli by sme, aby tých zápasov bolo čo najviac. Hovorí sa, že pohár je problém, ktorý prináša únavu a to môže mať negatívny vplyv na ďalšie súťaže. Nie som o tom, presvedčený, ale je pravdou, že v uplynulom roku sme v lige počas januára prišli o niekoľko bodov. Musíme sa tešiť z pohára, pretože nám dáva veľa. Všetci si radi zahrajú vo finále. Musíme bojovať, nemôžeme rezignovať, pretože sme Barcelona."

Vidal na pozícii deviatky?

"Existuje taká možnosť, nepopieram, už mi to napadlo. Piqué takisto niekedy vybieha do útoku. Arturo má taktiež takýto impulz, vďaka ktorému sa presúva pred bránu súpera."

Dostal si z klubu odporúčanie nepovolať Munira?

"V jeho prípade áno a tak som o tom rozhodol."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Aexon

4
2019-01-10 06:59:45

Dobra zprava

AndreasGerardi

-23
2019-01-10 07:37:12

On sa čuduje, že Munir ci Denis chcú ísť preč. Tak nech nad sebou poriadne pouvazuje.....

Radovan

10
2019-01-10 08:04:29

Kto sa cuduje ze chcu ist prec?

Fishinko

8
2019-01-10 08:15:55

ja sa ani nečudujem že odohrali koľko odohrali

myzuFCB

12
2019-01-10 08:23:28

načo by ho mal povolať však nikdy nič neukázal, teda jedine to, že na Barcu nemá. V Denisovom prípade je to odlišné lebo ten by možno aj mal na Barcu keď aj nie na základ, ale na A-čko hej, ale keď nedostáva šance niet sa čo čudovať, že chce odísť

okbor

10
2019-01-10 08:53:26

Otázka: "Vidal na pozícii deviatky?" ..... "Piqué takisto niekedy vybieha do útoku." Takže deviatka vybavená, ak by chýbal Luisito. Prefíkaný lišiak tento Valverde. :)

pavelsulek1

2
2019-01-10 16:33:27

No konečně. Ten měl být pryč už dávno a za víc peněz než dnes. Býval perspektivnější a mladší, ale pro A tým prostě špatný a nevýrazný. Snad z toho vytlučou co nejvíc...

gulio

2
2019-01-10 16:53:32

Konečne spávne rozhodnutie!!! Munir nemá Barce čo hľadať, maximálne v B-tíme.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.