Nebýva zvykom, že futbalista, ktorý má iba dvadsaťšesť rokov, sa už v takom mladom veku môže pochváliť skúsenosťami z Madridu, Juventusu či Chelsea. Ba čo viac, ten istý špílmacher bol v uplynulom období spájaný s prestupom na Camp Nou, Wanda Metropolitano či Estadio Sáncheza Pizjuána.

Álvaro Morata, útočník v službách londýnskej Chelsea, v poslednom období šťastím na Stamford Bridge neoplýva a nerozumie si so svojím koučom Mauriziom Sarrim. Šesťdesiatročný manažér má problémy so Španielovým prístupom, a tak by azda najideálnejším riešením pre obe strany bol odchod už počas tohto, zimného prestupového obdobia. Vzhľadom na to, že transferové okno je otvorené iba do tridsiateho prvého decembra, rokovania sú už v plnom prúde a Moratov agent Juanma López pracuje hneď na niekoľkých alternatívach.

Útočníkov zástupca sa mal najprv stretnúť so športovým riaditeľom Seville Joaquínom Caparrósom, pričom diskusie sa týkali prípadného hosťovania. Álvaro si údajne vyhliadol svoj návrat naspäť na Pyrenejský polostrov, a tak sa do hry zapojil i ďalší klub španielskej La Ligy Santander, konkrétne Altético Madrid. Práve včera mal López rokovať aj s Anreom Bertom, popredným členom direktívy Los Colchoneros, Madridčania však navrhujú iba prípadné hosťovanie.

Zaujímavá je ale informácia katalánskeho denníka Mundo Deportivo, ktorý vo svojom aktuálnom vydaní tvrdí, že samotný Moratov agent, počas svojich hráčskych čias známy ako razantný stredný obranca, mal svojho reprezentanta ponúknuť i vedeniu FC Barcelona. Putoval priamo za Pepom Segurom a Éricom Abidalom, no ich reakcia príliš veľa dôvodu na radosť rodákovi z Madridu nedala. 

Hoci v Barce sú si potreby získať ďalšieho hrotového útočníka dobre vedomí, keď o tom hovoril dokonca i samotný Luis Suárez, Morata do plánov blaugranas nezapadá. Dôvodom číslo jeden je ekonomický faktor, jeho hosťovanie by stálo najmenej päť miliónov eur, čo je čiastka, ktorú hráč požaduje v podobe platu. Po druhé je to skutočnosť, že bývalý hráč úhlavného rivala Kataláncov by dostával pri Suárezovi len minimum príležitostí a napokon, Barcelončania hľadajú mladého útočníka, ktorý by sa mohol popri Uruguajčanovi a bol by maximálne rentabilný. To za Moratu Chelsea neváhala zaplatiť viac ako šesťdesiatpäť miliónov eur...

Zdroj: md
Foto: md

johan

23
2019-01-12 14:20:37

zbavili sme sa Munira a teraz chceme Moratu? :-D... teda, nastastie nechceme :-)

Radovan

8
2019-01-12 14:48:03

Snad barca neklesne tak, aby kupovala hracov ktorym sa dlhodobo nedari

lovefootball

9
2019-01-12 14:48:36

Tak ten je fakt hviezdny. :D

mazanyhrac

4
2019-01-12 15:31:02

Koukal jsem na Toma Wernera...ten by byl super a nahradil by Luise docela rychle...ale Němci ho asi neprodají

mazanyhrac

3
2019-01-12 15:31:33

Timo

mikimi122

4
2019-01-12 15:46:14

Práveže sa hovorí, že keď s ním Lipsko nepredĺži zmluvu do leta, tak ho už počas leta budú chcieť predať, aby sa vyhli situácii, že by potom odišiel zadarmo. Lipsko by chcelo minimálne aspoň 50 miliónov. Pre nás v tomto môže byť problémom práve Bayern, ktorý už hľadá náhradu za Lewandowskeho. Taktiež Bayern je veľký magnet na nemeckých hráčov.

BigEL

2
2019-01-13 00:51:58

ovšem v Bayernu to s mladým hráči opravdu umí,narozdíl od nás :(

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.