V nadväznosti na oficiálnu správu o dohode medzi FC Barcelona a Jeanom-Clairom Todibom, devätnásťročným talentovaným mladíkom v službách Toulouse, hráčov agent hovoril o svojom zverencovi a jeho budúcnosti v rozhovore pre SportNews.eu

Jean-Clair Todibo sa stane hráčom prvého tímu FC Barcelona už počas nasledujúceho letného prestupového obdobia a tento mimoriadne perspektívny stredný obranca príde na Camp Nou ako voľný hráč. Katalánci si svoju operáciu nevedia vynachváliť a spokojní sú s ňou aj v tábore samotného futbalistu. 

"Jean-Claire je so svojím výberom nadmieru spokojný, nemohol sa rozhodnúť lepšie. Barcu nesmierne obdivuje, je to fantastický klub, o ktorom sníval už ako dieťa. V žiadnom prípade nerozhodovali peniaze, naopak, boli to emócie, ktoré tento prestup prináša," vyhlásil v rozhovore pre SportNews.eu hráčov agent Bruno Satin. 

Nie je žiadnym tajomstvom, že o Todiba prejavili na prestupovom trhu záujem aj iné veľkokluby vrátane turínskeho Juventusu či Lipska. "Áno, práve tieto dva celky preukázali veľký záujem. V porovnaní s inými tímami má však v Barce väčšiu šancu dostať sa do základnej jedenástky. Ako vravím, napríklad v Juventuse ho chceli veľmi, ale verili sme, že v Barce bude mať viac priĺežitostí. V Juventuse už je mnoho skvelých zadákov a musel by byť omnoho trpezlivejší," pokračoval. 

Satin zároveň svojho klienta prirovnal ku bývalému francúzskemu obrancovi Marcelovi Desaillymu, ktorý hral počas svojej hviezdnej kariéry v drese Chelsea, Milána či Marseille a v drese Les Bleus nastúpil do viac ako stopätnástich reprezentačných stretnutí. "Desaillyho mi pripomína náramne, pretože v budúcnosti si ho viem predstaviť aj v zálohe. Desailly bol neuveriteľne fyzicky vybavený, bol doslova monštrum, zatiaľ čo Todibo je viac atletický, je to dynamickejší typ. Som si istý, že začne ako obranca, ale do budúcnosti by som s ním počítal ako s prvotriednym stredopoliarom," dodal.

Todibo má stále iba devätnásť rokov a v súčasnosti prebieha iba jeho prvý ročník medzi najlepšími. Francúz si však vytvoril povesť jedného z najperspektívnejších stopérov celej Európy. 

Zdroj: sport
Foto: archív

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.