Asier Riesgo si s pokojom užíva posledné okamihy vo svete profesionálneho futbalu. Vo svojich tridsiatich piatich rokoch nevylučuje, že súčasná sezóna je jeho poslednou, hoci hranie si stále nesmierne užíva. Na jeho Eibar teraz čaká neľahký ligový súboj proti FC Barcelona. 

Čaká na Vás stretnutie na Camp Nou, azda jeden z najnáročnejších zápasov celej sezóny. Čo možno očakávať?

"Získať body na Camp Nou je nesmierne náročné, ale dúfame, že budeme schopní uhrať dobrý výsledok. Budeme sa snažiť o svoju hru, aj keď vieme, že to nebude jednoduché, pretože náš súper má jedinečné kvality a útočiť je proti Barce naozaj komplikované. Hráme proti tímu, ktorý je zvyknutý na postupné prechody do ofenzívy, kontrolujúc pri tom loptu. Boli by sme veľmi vďační za akýkoľvek bod."

V tomto kole by bola víťazstvom aj remíza...

"Posnažíme sa trumfovať, no vieme, že to bude náročné. Musíme byť stopercentní a tak trochu sa spoliehať na to, že to nebude ich deň."

Barcelona je jediným tímom najvyššej ligy, proti ktorému Eibar vo svojej histórii nezískal ani jeden bod. Je to náhoda alebo to ukazuje obrovský rozdiel medzi obomi klubmi?

"Nie je to ľahké. V tejto sezóne postrácali Madrid aj Barcelona pomerne veľa bodov, ale v predchádzajúcich rokoch prakticky zakaždým vyhrávali, ich dominancia bola omnoho výraznejšia. Veríme, že tento rok sa nám môže podariť uhrať nejaké dobré výsledky."

Hrať proti Vám bude Ter Stegen, jedna z barcelonských opôr.

"Dobre vieme, aká výborná je jeho hra nohami. Na to, aby ste hrali v Barcelone, je to nevyhnutnosťou a on v tejto činnosti vyniká. Je to nesmierne šikovný gólman."

Sila Barcelony spočíva v útoku, čaká na Vás Lionel Messi. Budete mať naozaj veľa prác, čo poviete?

"Nebudeme si klamať, tento súboj bude v porovnaní s inými náročnejší, stretávame sa s najlepšími futbalistami sveta. Budeme sa snažiť hrať najlepšie, ako budeme vedieť, usilovať sa na Messiho pripraviť, no on je už na všetko podobné veľmi dobre zvyknutý. Je to najlepší hráč planéty, čeliť mu je nočnou morou. Šanca, že strelí gól, je vždy mimoriadne vysoká."

Je to najlepší hráč, ktorému ste kedy čelili?

"Rozhodne najlepší, aj keď bol Ronaldo Nazario naozaj tvrdý, s obrovskou potenciou... to bolo niečo iné, Messi je najlepší."

Zdroj: md
Foto: md

momo9

3
2019-01-13 15:37:06

OT: Neviete prečo Mina začal sedavať na lavičke? zda sa mi že pokial hraval, nedostavali moc golov

MSN4ever

4
2019-01-13 15:41:06

Lebo je pozične úplne zaspaty.. ten kauf nám vyšiel úplne dobre

fantomas

2
2019-01-13 15:43:01

Prestali hravat s troma stopermi a ani Zouma, ani Micheal Keane nie su mantaci, ze? :)

Jackopz

4
2019-01-13 17:07:14

Tak Keane je túto sezónu dosť biedny. Jediný kto to tam drží je Zouma, ten má aj na väčší klub ako Everton. Digne sa veľmi chytil v Evertone podľa mňa.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.