Katalánsky gigant v minulej sezóne získal ligový titul a pridal k tomu aj titul Copa del Rey. Prvý rok pod vedením Ernesta Valverdeho bol preto určite vydarená. Teraz však Barca nemá v pláne nič menej ako treble.

Zatiaľ ide všetko podľa plánu, pretože Blaugrana sú momentálne na čele La Ligy s päťbodovým náskokom na Atletico Madrid. Zverenci Ernesta Valverdeho zároveň bez najmenších ťažkostí postúpili do vyraďovacej fázy Ligy Majstrov, kde ich čaká „schodný“ súper Olympique Loyn. A taktiež nemôžeme zabudnú ani na Copa del Rey, v ktorom je Barca v stále hre, aj napriek tomu, že musí doháňať prehru na ihrisku Levante.

Zatiaľ čo mnohí hráči zostavy idu od začiatku sezóny na plný plyn, je treba si uvedomiť, že tie najťažšie skúšky ešte len prídu. Preto sme vybrali 5 hviezd Barcy, ktoré by mali mať rozhodujúci vplyv v záverečných fázach tejto sezóny.

5. Philippe Coutinho

Kreatívny Brazílčan Philippe Coutinho zatiaľ nezažíva sezónu podľa jeho predstáv. Jeho výkony nie sú podľa predstáv Valverdeho a Philippe postupne stratil miesto v základnej zostave. Bolo by však veľkou chybou úplne odpísať tohto hráča, pretože Brazílčan toho môže ponúknuť ešte skutočne veľa.

Bez ohľadu na to, že sa bývala hviezda Liverpoolu momentálne trápi, je to presne ten typ hráča, ktorého bude Barca potrebovať v rozhodujúcich častiach sezóny – a to kvôli jeho neuveriteľnej schopnosti odomknúť aj tu najsilnejšiu obranu.

Philippe je veľmi nebezpečný aj z väčšej vzdialenosti, vďaka čomu je to ideálny hráč proti súperom, ktorí iba vyčkávajú pred svojim pokutovým územím, a zároveň jeho schopnosť hrať ofenzívne aj defenzívne dávajú Valverdemu viacero taktických možností.

Coutinho v Európe už ukázal, že sa na neho dá spoľahnúť a sme si istý, že jeho čas v tejto sezóne ešte príde. Veríme, že gól, ktorý zaznamenal proti Levante, dodá Brazílčanovi potrebné sebavedomie a jeho výkony v rozhodujúcich fázach sezóny pôjdu už iba hore.

4. Marc-André ter Stegen

Barcelona má skutočne obdivuhodné mužstvo plné špičkových hráčov na všetkých pozíciách a na svoju šancu zároveň čaká množstvo kvalitných hráčov na lavičke.

Katalánci sú ofenzívnym mužstvom, ktoré často svojho súpera dokáže zatlačiť. Vtedy však vznikajú medzery v zadných radoch, ktoré druhé mužstvo môže využiť. Ak sa mu to podarí, a prekoná aj osamotených stopérov, ostáva potom už iba jediná záchrana, a tou je brankár Marc Andre Ter Stegen.

Aj napriek tomu, že sa väčšinou hovorí o útočníkoch, je treba zdôrazniť, že Barcelona bude potrebovať silnú podporu v bránke, a to najmä v Lige Majstrov, ktorá je plná nebezpečných ofenzívnych mužstiev a výborných útočníkov.

Ter Stegen bol stále vplyvnou postavou v hlavnom meste Katalánska a s jeho skvelými výkonmi medzi troma žrďami bude aj on jedným s rozhodujúcich hráčov v záverečných fázach sezóny.

3. Arturo Vidal

Podobne ako pri Paulinhovi v minulej sezóne, aj v prípade nákupu Artura Vidala sme mali rozpačité pocity. Ale podobne ako Brazílčan, aj bývala hviezda Bayernu Mníchov zmietla zo stola všetky pochybnosti svojimi výbornými výkonmi v drese Blaugrana.

Aj napriek tomu, že trvalo istý čas, kým prišla možnosť ukázať sa, Vidal uchopil svoju šancu za pačesy a rýchlo sa stal kľúčovou postavou v mužstve. Dôkazom toho je aj jeho štart v základnej zostave v posledných šiestich ligových zápasoch a jeho dôležitosť bude s pribúdajúcim časom iba stúpať.

Silový záložník bude potrebný najmä proti mužstvám, ktoré dokážu Barcelonu zaskočiť svojou tvrdou hrou. Katalánci sa tak na Artura budú môcť spoľahnúť, aby sa už neopakovali zápasy ten proti AS Rím v minulej sezóne Ligy Majstrov.

2. Ousmane Dembele

Barcelona upísala Francúza Ousmana Dembeleho z Borussie Dortmund, reagujúc na odchod Neymara v roku 2017. Aj napriek tomu, že začiatok nebol pre útočníka vôbec dobrý, keď ho zbrzdilo dlhodobé zranenie, postupne sa dokázal v Barcelone udomácniť a ukázal sa ako jeden z najvplyvnejších hráčov na Camp Nou.

Hoci novinári riešia najmä jeho problémy s disciplínou a problematickú dochvíľnosť, pravdou je, že Dembele vie zabrať vtedy keď to mužstvo najviac potrebuje a odmeňuje sa gólmi.

Bývala hviezda Borussie Dortmund zaznamenala v 23 zápasoch za Barcu vo všetkých súťažiach parádnych 9 gólov a 5 asistencií. Nie je preto divu, že Katalánci vkladajú do Dembeleho veľa dôvery a počítajú s jeho gólmi v ďalších fázach sezóny.

1. Lionel Messi

Argentínčan opäť raz predvádza, kto je najlepší a je jednoznačne najdôležitejším hráčom na Camp Nou. Leo zaznamenáva ďalšiu výbornú sezónu a svojimi výkonmi ťahá Barcu smerom k vytýčeným cieľom.

Messi je v tejto sezóne úplne bezkonkurenčný, góly strieľa jednoducho a asistuje kedy sa mu zachce. Doposiaľ zaznamenal fantastických 16 gólov a 11 asistencií v iba 16 zápasoch La Ligy. V Lige Majstrov sú jeho štatistiky podobne brutálne, keď v štyroch zápasoch zaznamenal 6 gólov a pridal k tomu jednu asistenciu.

Je to tak stále, vďaka Messimu môže Barcelona naďalej snívať o treble, a ak si Leo aj naďalej udrží jeho neskutočnú formu, budú Katalánci favoriti na zisk všetkých trofejí v tejto sezóne.

zdroj: sportskeeda.com

ximpp

16
2019-01-14 15:03:10

Za mě letos Leo,Luis,Mats,Piqué,Demouz.

BayernMunchen

21
2019-01-14 15:09:25

1. Messi
2. Messi
3. Messi
4. Messi
5. Messi

A z ostatnych netreba zabudat na Albu. Bez neho by sme boli v prdeli ako v obrane tak v utoku

ximpp

11
2019-01-14 15:24:43

Dobře, na Albu nezapomeneme, ani ty jsi na nikoho nezapomněl.

mentor

14
2019-01-14 15:29:17

Nezmyselné rebríčky pre ľudí, ktorí nechápu, že futbal je kolektívny šport. Navyše ako môže v takom rebríčku chýbať obranca? Alebo obrana o výsledku zápasov nerozhoduje?

Pader

6
2019-01-14 15:35:23

Obávam sa že ku koncu sezóny nebude hrať Luis dobre pretože je jediný hroťak v tíme a bude musieť hrať každý zápas..

Jhonys

9
2019-01-14 15:46:55

doposud nebyl jediným hroťákem a přesto ho Valverde nasazoval pořád :D řekl bych, že to není o tom, kolik je k dispozici na lavičce útočníků...

BayernMunchen

8
2019-01-14 15:54:47

Presne tak. AK neratame pohar ktory valverde sabotuje a zranenia hracov tak 95% casu hraju stale ti isti 13 hraci

JJ5FCB

4
2019-01-14 17:29:28

Nepreháňaj hrávajú Mats, Semedo, Roberto, Pique, Lenglet, Alba, Mello, Vidal, Busi, Rakitic, Cou, Dembele, Messi, Suarez takže je ich až 14 ;) to je fór, rotácia ako sviňa

BayernMunchen

6
2019-01-14 19:48:18

Chapeme sa :) Ale rad by som videl kolko zapasov hral semedo ked bol roberto zdravy

Jamino

9
2019-01-14 17:30:35

A co Lenglet,rychlo sme si zvykli

ximpp

11
2019-01-14 17:52:02

Lenglet se mi líbí, není moc výrazný a nebude podporou útočných iniciativ jako třeba Piqué, ale vzadu je spolehlivý. Navíc hraje docela čistě, což je taky důležité. Pro Umtitiho slušná konkurence.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.