José Ángel Valdés Cote, obranca v službách Eibaru, hodnotil náročný nadchádzajúci súboj na Camp Nou proti výberu FC Barcelona. Jednou z tém bola i prítomnosť kapitána blaugranas Lionela Messiho, o ktorom sa vyjadroval s obrovskou pokorou a slovami chvály. 

Už dnes po osemnástej hodine a tridsiatej minúte sa predstavia futbalisti FC Barcelona proti tímu Eibaru. V zostave hostí by nemal chýbať ani zadák Cote, ktorý v rámci programu El Larguero stanice Cadena SER vykonával predzápasové analýzy.

"Veľa hráčov, ktorí by boli podobní Messimu, som nevidel. Nevidel som ani Maradonu, ani Pelého, ale mal som možnosť sledovať Ronaldinha a Messiho, ktorí si svoju úroveň hry udržiavali dlhé roky. Bude to naozaj veľmi náročné," konštatoval obranca. 

"Jediný človek, ktorý ho vie zastaviť, je on sám. Môže si robiť, čo sa mu len zachce. Pokiaľ sa mu chcieť nebude, je to jediný spôsob, ako ho zastaviť. On sám sa rozhodne, či ho zastavíme, alebo nie," pokračoval v rozhovore. 

"Pred začiatkom stretnutia nebudem žiadnym hypokratom, pokrytcom. Dobre vieme, proti komu hráme a remíza z Camp Nou by bola fantastickým výsledkom," dodal Cote. Pripomeňme, že Eibar vo svojej histórii nezískal proti blaugranas ani jeden bod. 

O zápase hovoril aj tréner 

Popri sankcii Mendilibara povedie družstvo hostí v dnešnom meraní síl druhý tréner Andoni Azkargorta, ktorý sa tak zúčastnil i tlačovej konferencie. "Do všetkých duelov sa snažíme vkročiť hrajúc rovnakým štýlom, usilujeme sa postupovať smerom vpred postupnými útokmi. Nebudeme sa meniť podľa súpera, hoci to nebude jednoduché," konštatoval. 

O Messim hovoril aj Azkagorta. "Je to najlepší futbalista planéty, ktorý hrá fantasticky už desať, možno dvanásť rokov. Strieľa obrovské množstvo gólov, no jeho hra sa postupne vyvíjala a zlepšovala. Je neuveriteľné, ako prežíva zápas."

Kľúčom bude, samozrejme, poctivo brániť. "Pokiaľ inkasujeme, bude to, prirodzene, negatívne, pretože ich schopnosť strieľať góly je lepšie vyvinutá ako naša. Najdôležitejšie tak je, aby sme si zachovali čisté konto, na čo sa bude dôležité absolútne koncentrovať," dodal.

Zdroj: md, sport
Foto: md

tominno9

6
2019-01-13 08:23:09

Udrziavaly??! To akoze naozaj?

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.