Známy katalánsky novinár Ricard Torquemada sa pred blížiacim sa odvetným stretnutím dvojzápasu Španielskeho kráľovského pohára medzi Barcou a Levante zhováral s jedným z popredných svetových manažérov Ronaldom Koemanom. 

Žurnalista Ricard Torquemada si do svojho programu Parlem de futbol pre stanicu Catalunya Radio pozval do štúdia Ronalda Koemana, súčasného hlavného trénera národného tímu Holandska. Jednou z tém ich rozhovoru boli, prirodzene, i dvaja mladí futbalisti považovaní za najväčšie nádeje oranjes

"De Ligt a De Jong sú jedineční, a to hneď z niekoľkých dôvodov. De Ligt je z dvojice mladší, stále má iba devätnásť rokov, no už teraz zastáva na svojej pozícii stredného obrancu mimoriadne dôležitú pozíciu. Je to kapitán Ajaxu, ukážkou školy tohto klubu, to je však rovnaké ako povedať, že niekto pochádza z akadémie Barcy. V oboch prípadoch to znamená obrovskú kvalitu po technickej i taktickej stránke. Do dvoch rokov to bude najlepší stopér na svete," komentoval Koeman. 

A čo jeho spoluhráč z Ajaxu Frenkie de Jong? "Má dvadsaťjeden rokov a je schopný hrať na dvoch postoch, ako pivot pri troch záložníkoch alebo ako ofenzívny stredopoliar. Stále sa však môže a musí zlepšiť v mnohých herných činnostiach, ako napríklad finálna prihrávka či hra vo vzduchu," dodal.

Pripomeňme, že obaja hráči sú aktuálne mohutne spájaní s prestupom na Camp Nou. Ba čo viac, čoraz viac sa hovorí aj o tom, že do Barcy zavíta na post trénera Koeman. 

Zdroj: md
Foto: md

saamci

21
2019-01-16 15:53:48

kiežby títo chlapci prišli k nám

Assassin11

21
2019-01-16 16:43:56

aj s koemanom, chcelo by to zase dostat holandanov do klubu :)

myzuFCB

7
2019-01-16 18:05:58

presne tak. ešte v čase pred valverdem keď sme hľadali trénera a medzi kandidátmi bol aj Koeman, tak som si želal aby práve on bol novým trénerom. No voľba padla na Valverdeho...

Stingy18

-5
2019-01-16 18:46:00

Ani jeden z nich sem podle mě nepříjde. Přetlak záložníků + neohrožená pozici v sestavě pro Busquetse s Rakitičem a o poslední místo se pere Arthur, Vidal, Coutinho?, Alena, Denis?, Rafinha? a nepochopitelně se snažíme o Rabiota. De Light už teď je osobnost a jinde bude mít hned základ, potřebuje hrát a ne čekat, až Pique skončí.

Breza

6
2019-01-16 18:58:54

Denis, Rafinfa , Raki pojdu asi prec tak miesto bude Vermelen urcite tiez

ximpp

3
2019-01-16 22:29:37

Koemana jsem měl jako hráče moc rád a v Barce byl skvělý, ale jako trenér si zatím moc dobře nevedl, nevím, jestli je pro Barcu dobrý.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.