Ernesto Valverde sa zúčastnil tlačovej konferencie pred odvetou osemfinále Copa del Rey s Levante. Katalánci prvý zápas prehrali 2:1 a tak musia zajtra na Camp Nou bodovať naplno, inak sa s pohárom rozlúčia.

Ostrý presing Levante

"V rozhodujúcich okamihoch robí každý tím to, čo dokáže a čo má zaužívané. Levante na výjazde získava veľmi veľa bodov, hrá dobre na protiútoky a v útoku má veľa hráčov. Strieľa veľa gólov, pretože má dobrých hráčov. O kontrolu nad zápasom je možné prísť kedykoľvek a to musíme využiť. Očakávam, že súper sa uzavrie, pokúsi sa využiť svoje silné stránky a zaskočiť nás. Je to rozhodujúci duel, jeden z tímov vypadne. Chceme postúpiť do štvrťfinále a očakávame dobrú atmosféru na trávniku či pomoc fanúšikov v ťažkých chvíľach."

Budú zajtra hrať hráči základu?

"Je taká možnosť. Pred rokom sme to urobili, predovšetkým v osemfinále a štvrťfinále. Odveta je vždy rozhodujúca, pokiaľ teda v prvom zápase nedošlo k vybudovaniu rozhodujúceho náskoku. Teraz sa to nestalo, aj napriek tomu, že sme prehrali. Musíme sa posnažiť nasadiť, čo najlepšiu zostavu, aby sme postúpili. Takisto máme na pamäti, že aj v nedeľu hráme dôležitý zápas."

Nový hrotový útočník?

"Ak nikoho nekúpime, budeme mať k dispozícii súčasný káder a hráčov z rezervy. Munir odišiel a tak sme prišli o jedného útočníka. Uvidíme, čo sa stane. Vždy sme otvorení možnosti posilniť naše rady v rámci našich možností."

"Máme jedného a tým je Luis Suarez. Všetko závisí od pozície na trávniku a máme aj iných hráčov, ktorí dokážu zahrať ako deviatka. Nemusia mať etiketu hrotového útočníka. V súčasnosti sa hrá na viacero spôsobov. V závislosti od vývoja udalostí môže na tejto pozícii zahrať aj hráč s iným profilom."

Zahrá zajtra aj Messi?

"To vám nepoviem. Ak to poviem vám, dozvie sa to aj súper. Keďže neviem, kto proti Levante zahrá, tak nič nepoviem. Nie je to nič osobné, prepáčte." (smiech)

Bartomeu dnes povedal, že trénerom Barcelony budete aj v budúcej sezóne. Je to koniec témy? Zostávate?

"Nie je sa čo ponáhľať. Ak bude niečo na oznámenie, tak to povieme. Mám platnú zmluvu a takáto to je súčasná situácia."

Uvidíme zajtra aj hráčov Barcelony B?

"Nechajme sa prekvapiť. Ide o rozhodujúci zápas a pravdupovediac, ešte neviem. Chcem niektorých vidieť na tréningu a porozprávať sa s nimi."

zdroj: as.com marca.com
foto: fcbarcelona.com

loptajegulata

27
2019-01-16 21:08:58

Aký ma Valverde plán na ligu majstrov ak sa napríklad o mesiac zraní Alba aj Suarez? to ani ligu nevyhráme ani nič, ako môže takýto klub takto hazardovať a spoliehať sa na šťastie

uzman

10
2019-01-16 22:06:47

suarez by se dal nahradit Messi hrot z prava dembouz a z leva coutinho
s albou je to slozitejsi bud doufat ze se vrati umtiti a zkusit to na 3 obrance a nebo lenglet (Laporte hral taky leveho beka za city a to jsou velice podobni hraci)

dani5

11
2019-01-16 21:31:47

Atletico to nemohlo dat na 1:0 tak už nevedeli čo

Tomaga

15
2019-01-16 21:50:56

Stuani opäť gól, Atletico ide domov z pohára

myzuFCB

6
2019-01-16 22:02:43

kokos máme jedného útočníka. to je fakt výhra. ak sa zraní nemáme nikoho kto by bol klasický hrotový útočník. určite nám treba niekoho kúpiť aspoň do konca sezóny. a Suarez tiež nemôže hrať nonstop...

BayernMunchen

4
2019-01-16 22:42:08

Stoperov sme mali 4 a teraz.ledva poskladame obranu. To ten idiot vazne chce hrat pol sezony s jednym hracom? Toto valverdeho vyjadrenie jasne hovori ze aj keby sme kupili hrotaka, chlapec si zahra max 2 zapasy v cope

GabrielSVK

2
2019-01-16 23:33:11

Alba, Rakitič a Suárez by zrejme hrali, aj keby mali nohu v sadre :D

Ladinho10

-2
2019-01-17 08:33:54

a proto ani jeden nehrál min. týden proti Levante? :D

BayernMunchen

2
2019-01-17 09:55:28

Gabriel hovori o zapasoch ktore vyhrat chceme, tj zapasy LM a ligy. Taku frasku ako v cope by sme si v lige nedovolili

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.