Keď vyšlo najavo, že Chumi vraj nemal nastúpiť v prvom zápase osemfinále Copa del Rey s Levante, médiá začali tento prípad porovnávať s prípadom Čeryševa v Reale Madrid. Ten bol nakoniec z pohára vylúčený. Katalánsky denník Mundo Deportivo však dnes píše, že medzi Chumim a Čeryševom je obrovský rozdiel.

Previnenie Realu Madrid v dvojzápase s Cadizom v roku 2015 bolo evidentné. Rus totiž ešte vo farbách Villarrealu v pohárovom zápase s Barcelonou dostal tretiu žltú kartu a nasledovala suspendácia na jeden zápas v tej istej súťaži. Nikto v Madride si to však nevšimol a to aj napriek tomu, že fanúšikovia na tento problém upozornili na sociálnych sieťach. V Barcelone však o suspendácii Chumiho vedeli a takisto si boli vedomí aj novembrovej úpravy pravidiel, ktorá umožnila Chumimu v prvom zápase osemfinále Copa del Rey s Levante nastúpiť.

Mundo Deportivo upriamuje pozornosť na to, že Cadiz podal sťažnosť okamžite po ukončení zápasu s Realom Madrid. V pravidlách sa píše, že kluby majú na podanie sťažností tohto typu 48 hodín. Levante však neprotestovalo a predstavitelia klubu sa ozvali až včera, kedy denník El Mundo publikoval prvý článok ohľadom tejto situácie.

Od ukončenia prvého zápasu v každom prípade uplynulo až 5 dní, takže čas na podanie sťažnosti uplynul. Denník Mundo Deportivo navyše poukazuje na skutočnosť, že Čeryšev bol v Reale hráčom prvého tímu a Chumi hráva v Barcelone za rezervu. Rus navyše dostal trest na jeden zápas kvôli nadmernému počtu žltých kariet v pohári, kým Chumi mal byť suspendovaný na nadmerný počet žltých kariet v Segunda B. Denník Mundo Deportivo píše, že hráč katalánskeho klubu by mal byť potrestaný práve v lige.

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

bulldozer

33
2019-01-18 11:03:25

A madridisti zase revu ake je to vsetko nespravodlive. :)

JacobyKun

26
2019-01-18 12:45:10

Ako hovoril Ernesto, aj za Levante hral Postigo ktorý mal ligový dištanc, prečo potom ligový dištanc z druhej ligy by mal pretrvávať aj pohára? Kroky Levante sú úplne pokrytecké a správajú sa ako typický "sore loser"

ximpp

5
2019-01-18 16:08:00

Navíc je to třetí liga, tam snad ani takové pravidlo stanoveno není.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.