Súčasná sezóna je pre Ousmana Dembélého prelomovou, futbalista FC Barcelona robí vo svojej kariére mimoriadne dôležitý posun. Skvelé Francúzove výkony z neho urobili hráča základnej jedenástky blaugranas a vo všeobecnosti sa teší v porovnaní s predchádzajúcim rokom oveľa väčšiemu rešpektu fanúšikov i trénerov. A to nie je len tak, krídelník má fantastické strelecké štatistiky. 

Dvadsaťjedenročný Ousmane Dembélé sa v aktuálnej sezóne podieľa na presnom zásahu každých stojeden minút. Do týchto okamihov má na svojom konte dvadsaťšesť odohraných stretnutí, v ktorých zaznamenal dvanásť gólov a okrem toho prispel i piatimi asistenciami. V súčte bol teda pri sedemnástich góloch Barcelony. Rozobrané na drobné, v najvyššej španielskej ligovej súťaži La Lige Santander skóroval sedemkrát a na gól prihrával tri razy, v európskej Lige majstrov si pripísal dva zásahy a na jeden asistoval a rovnaké štatistiky má aj v Španielskom kráľovskom pohári. Nezabúdajme, prirodzene, ani na jeho dôležitý rozhodujúci gól do siete Seville v Superpohári. Bývalý hráč Borussie Dortmund tak svojou trefou do čierneho pomohol v každej jednej súťaži.

Svoj prvý ročník na Camp Nou ukončil francúzsky špílmacher so štyrmi gólmi a deviatimi asistenciami v dvadsiatich štyroch dueloch a celkovo 1 220 minútach. Presný zásah si teda pripisoval každých tristopäť minút. Je však zaujímavé, že gólom alebo asistenciou Barce pomáhal každých deväťdesiattri minút, čím mal teda pred rokom de facto lepšie čísla ako teraz. 

Pokiaľ zalovíme v číslach hlbšie, Dembélého obrovský vplyv na hru bol viditeľný i v drese jeho predchádzajúceho zamestnávateľa, vestfálskeho družstva Borussie Dortmund. V sezóne 2016/17 strelil Ousmane desať gólov, ktoré doplnil dvadsaťjeden asistenciami. Celkovo odohral 3 387 minút, skóroval tak priemerne každých stodvanásť minút. Rok predtým, hrajúc za Rennes, talentovaný hráč strelil v dvadsiatich deviatich meraniach síl, čo dokopa činilo 2 111 minút, dvanásť gólov a na päť zásahov prihral. 

Pripomeňme, že stosedemdesiatosem centimetrov vysoký krídeník má u blaugranas kontrakt platný do roku 2022. Rozhodne sa tak v jeho podaní ešte máme na čo tešiť.

Zdroj: md
Foto: md

Breza

top komentár
40
2019-01-18 20:46:54

len tak dalej Komar :)

Marian

13
2019-01-18 23:46:32

Més que Neymar.

Zmazaný užívateľ

2
2019-01-19 07:44:02

ani zdaleka nie

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.