FC Barcelona jarnú časť ligovej sezóny odštartuje domácim súbojom s Leganes. Papierovo jednoduchý súboj však vyžaduje plnú koncentráciu zo strany favorita, pretože úvodný zápas ročníka prekvapivo prehral 2:1. Blaugranas majú v súčasnosti dobrú formu, no na to, aby Leganes dnes večer porazili, musia sa držať niekoľkých zásad.

Vyťažiť z držania lopty maximum

Barcelona je tímom, ktorý sa v La Lige môže pochváliť najvyšším držaním lopty na úrovni 61,5%, zatiaľ čo Leganes patrí medzi tímy s najnižším držaním lopty (43,3%). Menej má už len Getafe a to 41,9%. V dnešnom zápase tak s vysokou pravdepodobnosťou uvidíme loptu častejšie na kopačkách domácich hráčov, no streliť gól do siete Leganes nebude len tak - tento tím hráva s rozostavením na piatich obrancov a doteraz inkasoval len 21 gólov. Horšie je na tom útok, ktorý strelil len 17 gólov. Barcelona tak z toho, že loptu bude mať často vo svojej moci, musí vyťažiť čo najviac, pretože Lagenas patrí medzi obranárske tímy, čo dokumentuje aj to, že jeho brankár počas zápasu často nezasahuje - predvedie v priemere len 2 zákroky na zápas.

Vyhnúť sa vzdušným súbojom

V dobrej forme hrá Guido Carillo, no v tomto zápase s Barcelonou ho neuvidíme. Očakáva sa, že miesto neho sa na trávniku predstavia Martin Braithwaite a Youssef En-Nesyri. Prednosťou Leganes sú vzdušné súboje - v prebiehajúcej sezóne La Ligy hráči Leganes vyhrali až 56% vzdušných súbojov. To znamená, že dokážu byť nebezpeční z centrov po štandardných situáciách. Barcelona sa v tomto prípade musí vyvarovať faulov v nebezpečných zónach okolo pokutového územia. Je totiž vysoko pravdepodobné, že tréner Mauricio Pelligrino vzhľadom na absenciu Carillo tomuto zámeru prispôsobí aj taktiku tímu.

Preťaženie ľavej strany

Leganes na výstavbu svojej hry využíva predovšetkým dlhé lopty a až 42% útokov prechádza po ľavej strane. Je to nesmierne vysoká porcia, čo znamená, že aj v zápase s Barcelonou je vysoká šanca, že útočiť sa bude najmä po tejto strane. Barcelona musí túto stranu postrážiť. Existuje možnosť, že Valverde na túto prácu do stredu poľa nasadí Artura Vidala a to práve kvôli jeho prednostiam - je to fyzický hráč, ktorý dokáže získať lopty. Je potrebné upozorniť aj pravého beka, ktorý do zápasu nastúpi, aby si postrážil svoj priestor v obrane a nevydával sa bezhlavo do útoku.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: barcablaugranes.com

LaBrie

16
2019-01-20 16:48:34

Ked bude Leganes utocit vacsinou po svojej lavej strane a bude tam Roberto, no neviem, neviem ci to ustoji....

Fishinko

7
2019-01-20 17:00:55

Mozno ustoji ak bude mat vidala. .ale nevydrzi do konca zapasu

maryann

9
2019-01-20 17:07:59

Proti takejto obrane by mali byt spolu na ihrisku
Semedo s Dembelem,len oni im dokazu ujst....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.