FC Barcelona včera v ťažkom zápase zdolala Leganes 3:1 a pripísala si dôležité tri body v boji o titul v španielskej Primera Division. Stretnutie na Camp Nou však ukázalo niekoľko vecí a v tomto článku sa pozrieme na tri najdôležitejšie.

Dembélé si zaslúži viac šťastia

Mladík si v zápase proti Leganes pripísal ďalší skvelý výkon, ktorý okorenil gólom. Tento výkon bol zrejme jeho najlepším predstavením v drese Blaugranas. Hráči súpera si s ním nevedeli poradiť. Útočník vyčnieval predovšetkým vďaka svojej schopnosti driblingu, veď počas svojho pobytu na trávniku sa pokúsil o 15 driblingov, z toho až 11 bolo úspešných. Bohužiaľ sa zranil. A opäť nešťastne, keď sa pri snahe získať loptu pošmykol a podvrtol si členok. Zatiaľ sa čaká na výsledky vyšetrení, no už teraz môžeme povedať, že ide opäť o smolný moment. Zranenia Dembélého prenasledujú od jeho príchodu na Camp Nou. Určite by si zaslúžil mať viac šťastia.

Messi ukázal svoju veľkosť aj ako náhradník

Ernesto Valverde už na tlačovej konferencii pred zápasom naznačil, že oddych potrebuje aj najlepší hráč sveta. Stalo sa - Messi do včerajšieho zápasu naskakoval v druhom polčase ako náhradník. Aj za ten čas na trávniku však stihol strhnúť víťazstvo na stranu svojho tímu, keď mal prsty v druhom góle Barcelony a ten tretí sám strelil. Prekonal aj ďalší rekord - ako náhradník nastrieľal už 22 gólov, teda najviac spomedzi všetkých náhradníkov v 21. storočí. V súčasnosti má na konte 18 ligových gólov a vedie poradie najlepších strelcov v Európe.

Carles Alena si zaslúži viac minút

Tréner FC Barcelona pristúpil v zápase s Leganes k rotácii a na trávnik sa od úvodných minút dostal aj odchovanec La Masie Carles Alena. 21-ročný stredopoliar svoju šancu využil naplno a svoj debut v La Lige si užil - podal skvelý a inteligentný výkon. Plný energie, mienil útočiť a je veľká škoda, že tréner ho stiahol už po hodine hry. Vymenil ho však Messi. Je však takmer isté, že Valverde záložníkovi v tejto sezóne dopraje aj ďalšie minúty. Zaslúži si ich.

zdroj: barcablaugranes.com
foto: barcablaugranes.com

vondeylen

13
2019-01-21 16:35:28

pekne zhrnute...

Milan87

17
2019-01-21 16:38:45

Aleňa mal debut v lige s villarealom, daval aj gól na 2:0

freerider22

3
2019-01-21 17:51:49

Dobrý článok ...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.