Kevin-Prince Boateng sa stal z hráča, ktorý bol pre blaugranas dlho iba naozaj potenciálnou možnosťou, futbalistom prvého tímu FC Barcelona za menej ako štyridsaťosem hodín. Ako sa podarilo zistiť katalánskemu denníku SPORT, celá operácia bola expresne rýchla. 

Na to, aby sme pochopili, čo sa to vlastne v posledných hodinách stalo, sa musíme presunuť do sobotňajšieho rána, keď ešte stále manažér Ernesto Valverde preferoval Carlosa Velu. Extremadurský tréner si však bol zároveň dobre vedomý toho, že tento kandidát sa príliš nepozdával barcelonskému vedeniu, ktoré odrádzala čiastka dva a pol milióna eur, ktorú za futbalistu jeho zamestnávateľ Los Angeles Galaxy požadoval. Vzhľadom na to, že Vela má pred sebou posledné krôčiky svojej kariéry, pre Barcu išlo o priveľa. 

V tomto okamihu sa na zozname hráčov, o ktorých sa direktíva reálne zaujímala, nachádzali iba traja špílmachri - menovite spomínaný Carlos Vela, ktorého vedenie nechcelo, Morata, príliš drahý a náročný na rokovania, a Cedric Bakambu, bývalá hviezda Villarrealu, ktorú jeho klub z Číny predať nechcel. 

Barcelončania začínali pociťovať istý tlak, aby však z ničoho nič vyrukovalo vedenie s menom Boatenga. Celú operáciu dotiahla do konca v rekordne krátkom čase, hoci tréner Valverde o útočníkovi presvedčený nebol, pretože cítil pochybnosti voči jeho prístupu a výkonom. 

Dôležitý hovor

Nasledoval, každopádne, kľúčový telefonát. Trojica popredných funkcionárov v zložení Segura-Abidal-Planes pred trénerom Azulgranas zavolala Quique Setiénovi, ktorý v minulosti Boatenga koučoval v Las Palmas. Manažérova odpoveď bola mimoriadne pozitívna a Valverdeho v pozitívnom slova zmysle obmäkčila. Extremadurčan pochopil, že ide o nespochybniteľného profesionála, ktorý je schopný byť pre mužstvo obrovským prínosom. 

Z hľadiska celej operácie tento hovor rozhodol o všetkom, práve vďaka slovám Setiéna sa rozhodol dať transferu zelenú i Valverde. Všetko následne prebehlo vskutku hladko, samotný Boateng po príchode na Camp Nou bezvýhradne túžil a aj napriek tomu, že bol v Sassuole šťastný a spokojný, neváhal ani minútu. 

Nuž, máme za sebou dva nesmierne hektické dni, počas ktorých Katalánci ukázali, že sú schopní expresného konania. Najprv presvedčili Valverdeho a potom sa prakticky okamžite dohodli i so zástupcami Sassuola. Neostáva nám nič iné, ako vedenie pochváliť!

Zdroj: sport
Foto: archív

bulldozer

25
2019-01-23 10:24:51

Novy trener Setién si schvalil hraca este kym je na lavicke Valverde. :D

BartFart

-26
2019-01-23 10:39:25

Až na to že ho není Valverdeho nástupce, ale bývalí trenér Boatenga. :) Stačí líp číst text

Radovan

33
2019-01-23 10:42:31

bulldozer to pisal v zmysle ze sa nedavno spekulovalo ze setien moze byt novym trenerom barcelony ak sa valverde rozhodne nepokracovat

Cafu

8
2019-01-23 11:43:03

Len som zvedavý či odohrá viac minút do konca sezóny ako pred rokom Mina.

kluc

15
2019-01-23 11:43:37

Treba povedať že príchodom Abidala sa spravila veľmi dobrá robota s prestupmi, zatiaľ.
A Carlos Vela bol dráhy za 2,5m ale Boateng za 2 je dobrý :D alebo som to zle pochopil.

maryann

5
2019-01-23 13:48:31

Boateng stal nakoniec 1 mil. !

freerider22

4
2019-01-23 14:09:59

dalsia situacia, kde sa berie hrac mimo Valverdeho planov...aby neskoncil ako Malcom... podla mna kazdopadne dobre riesenie

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.