Ernesto Valverde zhodnotil prvý zápas štvrťfinále Copa del Rey na Sánchez Pizjuán. Barcelona domácej Sevilli podľahla 2:0.

Zápas

"V prvom polčase sme do istej miery kontrolovali hru a o všetkom mohla rozhodnúť jedna akcia. V druhom polčase súper vyvíjal lepší tlak, strelil gól a darilo sa mu čoraz lepšie. Samozrejme je to zlý výsledok. Chýbal nám vyšší počet šancí a preto sme nestrelili gól. Zostáva nám odveta."

Odveta

"Musíme si počkať. Dnes som urobil zmeny, pretože som si myslel, že je to najlepšie rozhodnutie. Zmeny sú vždy spojené s rizikom. Ak sa vyhráva, to znamená, že sa to podarilo. Pred nami je dôležitý zápas už v nedeľu, kedy chceme vyhrať. Bude to ťažké, pretože Girona je vo forme. Chceme však pokračovať aj v Copa del Rey."

Messi zostal v Barcelone - ľutujete to rozhodnutie?

"Nie, bolo to niečo, čo som musel urobiť."

De Jong

"Klub má z tohto prestupu radosť. De Jong je vynikajúci hráč na súčasnosť aj do budúcnosti. Je to skvelý futbalista, má pred sebou skvelú budúcnosť. Prajeme mu všetko najlepšie, pretože jeho úspechy budú aj úspechmi klubu. Je to skvelý prenos, je to úspech."

Aleñá

"Je pravda, že sa cíti pohodlnejšie na pravej strane, ale tak je to so všetkými ľavákami, ktorých máme. Na ľavej strane som musel postaviť buď jeho alebo Malcoma. Hovorili sme o tom, že si v priebehu zápasu môžu meniť pozície. Chceli sme využiť Boatenga, ktorý bol sám proti obrancom. Je zrejmé, že musíme vytvárať viac šancí. Coutinha sa musel nechať oddýchnuť, pretože v poslednom čase hral veľa."

Boateng

"Zariskoval som, ale považoval som za vhodné, aby som prijal takéto rozhodnutie. Chcel som, aby on zahral hodinu a Suarez zvyšok. Sme v strede sezóny, mysleli sme si, že Boateng by nám mohol pomôcť."

Rezignácia v pohári?

"Viem, čo sa predpokladá. Zdá sa, že ak niečo vyhráme niekoľkokrát, tak si to neceníme. Pokiaľ však nevypadneme, nebudeme to hodnotiť. Ten, kto prehral, je tréner a ja určite nerezignujem. V poslednej sezóne sme v tejto súťaži cítili únavu, preto teraz viac rotujeme. V La Lige si chceme udržať náskok a myslíme si, že pomôcť nám môžu všetci hráči."

Efektivita

"Mali sme dobré momenty a v iných bol lepší súper. Je to zároveň otázka efektívnosti."

zdroj: marca.com as.com
foto: facebook

FCBarcelona2018

-29
2019-01-24 08:05:42

Valverde ma strašne rozosmial vetou, že Coutinha musel nechať oddychovať lebo v poslednom čase toho veľa hral. No do riti! Ani som nevedel, že Coutinho hral každý zápas bez striedania. Ak je pre takého hráča ako je Coutinho veľa30 minút max. 60 minút v zápase tak potom čo majú hovoriť takí ako Rakitič, Artur, Suárez, Bousquets, ktorí naozaj hrajú každý zápas a celý. Mňa už Coutinho presvedčil, že na Barcu nemá a je potrebné ho v najbližšom prestupovom období predať a za tie peniaze + peniaze za predaj Rafinhu, D. Suáreza a možno ešte Malcoma, vykúpiť Neymara.

tominno9

35
2019-01-24 08:21:36

S prvou polovicou suhlasim a potom si na zaver napisal taku blbost, ze dnes uz vacsiu pocut nebudem!

maryann

1
2019-01-24 12:42:28

Ano,na to ako hra,hral velmi vela...
Aj vcera nastupil zavcasu,mal nastupit v 85 min.!!

Pistolero95

6
2019-01-24 08:06:11

Neviem no, mohlo by nám to tento rok vyjsť v Lige Majstrov a dúfam že to tak bude. v Cope treba dať šancu hráčom, ktorí hrajú fakt málo. Možno keby ten Malcom v prvom polčase dal gól, bol by to iný zápas. Ak Barcelona vypadne v Cope a vyhrá Ligu Majstrov a La Ligu, tak každý zabudne na nejaký španielsky pohár.

rominho

1
2019-01-24 08:54:33

na taku zostavu este celkom dobry výsledok. hrali sme vlastne bez utoku, semedo na lavo(..), ktory bol aj tak najlepsi spolocne s arthurom. ak by dal gol malcom, coutinho a bola by odpiskana 11 za jasnu ruku, výsledok mohol byt iny. nevadi, treba tento pohar nechat inym a sustredit sa na ligu a LM.

Fishinko

1
2019-01-24 09:00:49

nemozes sa pozerat len jednostranne ak by nieco.. v prvom rade tam lenglet zramoval neviem uz presne kto to bol na hrane 16tky ak nie vnutri.. okolo lopty ani nesiel.. mozme byt radi, ze to skoncilo ako to skoncilo

rominho

-1
2019-01-24 09:14:38

ano, cisty faul, malo sa piskat, ale 11 to nebola. paradoxne sme mali viac cistych sanci - cout, malcolm..Sevilla dala 2 gol nahodny. naviac cista 11 sa nepiskala.

Nalim

5
2019-01-24 09:20:59

Je vecou Valverdeho včerajška zostava a výsledok. Môj názor je že rotáciou neušetril sily mužstvu. Doma v odvete budú fan očakávať zvrat výsledku a postup. Je to povinnosť Barci na domácej pôde, ľudia pri vypadnutí to považujú za neúspech. Z tohoto dôvodu musí základná zostava naplno šlapať, aby nesklamalo hľadisko. Takže, to čo chcel tréner ušetriť, teraz musí zaplatiť. Mame dobre platený cely káder, tak aj ostatní musia dokazovať, že si peniaze zaslúžia. Rotovať áno, ale veľmi rozhádzať zostavu sa neopláca. Po 16-ku súpera sme sa dostali, ale k tomu najdôlezitejšiemu, gólom sme sa nedostali. Bohužiaľ nie je hráč ako hráč, a Tí čo nepresvedčia musia odísť !

maryann

0
2019-01-24 12:45:27

Z rozhovorov s trenerom,Piquem je jasne,ze sa
CdR vypusta...
Takze : LM !!!

BayernMunchen

0
2019-01-24 13:53:17

Viac ako polovica tych hracov bude hrat zaklad v LM. Naozaj si myslis ze mame sancu? A ak by sa copa vypustala, naco do zapasu daval suareza? Ak sa ten zrani tak sme v p... ako jarny sneh lebo je jediny utocnik

123456

0
2019-01-24 17:39:19

Tak na toto ti dokáže odpovedať iba pár trénerov tejto stránky :)

pavelsulek1

0
2019-01-24 21:58:45

Já zas ale beru nějaké vnitřní úmluvy, že minulý rok byli unavení a šetří je. Neberu ale, že Semedo hraje levého beka a Sergi se trápí na pravém. Jsou to prostě koniny. (Takhle obraz hry vypadal)



A hrozně mě štve situace Coutinha. Já ho miloval, hrozně, ale předvádí špatné výkony a hlavně, i kdyby se trápil, ať sakra bojuje! Věřím v něj, ale začínám mít obavy. Tak snad to dopadne dobře.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.