Frenkie de Jong svojím podpisom ukončil dlhotrvajúcu prestupovú ságu, počas ktorej sa špekulovalo o jeho prestupe do Manchesteru United, PSG či Barcelony. Holanďan bol podľa novinárov blízko k prestupu do hlavného mesta Francúzska, ale nakoniec si vybral Katalánsko.

V jeho prestupe z Ajaxu k Blaugranas hralo kľúčovú úlohu hneď niekoľko ľudí:

Josep Maria Bartomeu

Barcelonský prezident dozeral na príchod talentovaného záložníka osobne. Spolu s generálnym riaditeľom klubu Pepom Segurom, športovým riaditeľom Ericom Abidalom a asistentom Ramonom Planesom odletel priamo do Amsterdamu, aby presvedčil de Jonga, že práve Barcelona je preňho tou najlepšou voľbou.

Marc Overmars

Športový riaditeľ Ajaxu Marc Overmars, ktorý v minulosti hrával aj v drese Barcelony, mal za úlohu viesť rozhovory s vedením Barcelony, ktorej de Jonga doporučil. S Barcelonou si aj po rokoch udržiava výborné vzťahy, čo malo zásadný vplyv pri výbere nového klubu pre De Jonga.

Ali Dursun

Ali Dursun je de Jongov agent a, logicky, na prestup de Jonga na Camp Nou mal veľký vplyv. Vedenie Barcelony sa cítilo mierne oklamané, pretože Dursun prisľúbil prestup de Jonga na Camp Nou a o niekoľko dní rokoval s predstaviteľmi PSG. Parížsky klub nakoniec boj o talentovaného Holanďana prehral a ponuka Barcelony je výhodná ako pre klub, tak aj pre samotného hráča.

Antero Henrique

Športový riaditeľ PSG pri prestupe de Jonga zlyhal a momentálne sa špekuluje o tom, že majiteľ PSG Nasser Al-Khelafi stratil dôveru v jeho prácu a hrozí mu dokonca výpoveď.

John de Jong

Otec Frenkieho mal v prestupe svojho syna taktiež významné slovo. Jeho túžbou bolo, aby jeho syn obliekal práve červeno-modrý dres a nikdy to neskrýval.

„Je 95-percentná šanca, že môj syn opustí Ajax a pripojí sa k Barcelone. Barca je preňho tá najlepšia voľba,“ povedal prednedávnom, „musí sa rozhodnúť sám, je to múdry chlapec.“

Na Frenkieho rozhodnutie mal veľký vplyv.

zdroj: marca.com

foto: marca.com

Misty

11
2019-01-25 09:11:17

A nakonec údajně i Leo :D

DavidP

12
2019-01-25 09:13:39

“Jestli nám někdo volal ohledně přestupu Frenkieho? Ano, Messi mu zavolal a řekl mu, že by on sám chtěl, aby přišel. Díky tomuto telefonátu bylo rozhodnuto.”

“Bylo více nabídek, ale pořád jsme přemýšleli nad dvěma a i třetí přicházela k úvahu. K Barce měl Frankie mnohem blíž, ale měl strach z herního vytížení. Po tomto telefonátu ovšem už neuvažoval, byl ohromen.“

“Ovšem to nebylo tak jednoduché, Messi neumí anglicky, takže hovor o pár větách trval asi o 5 minut déle. Ale když máte na drátě samotného Messiho, tak vám těch 5 minut vážně nevadí.”
- John de Jong (Frenkieho táta)

Fishinko

14
2019-01-25 09:58:14

to musel byt mily rozhovor neako na styl google translate.. keby mi volal leo, tak sa naucim aj spanielcinu za 5 minut

Vendeta

8
2019-01-25 11:57:27

Treba uznat ze Bartomeu spravil poslednu dobu naozaj dobre kroky. Bol hlavnou postavou v predtupe Coutinha a takisto De Jonga.

Tito dvaja v zalohe. To musi bude pecka. +. Arthur

Ale na to by musel Valvarde zacat stavat Coutinha na miesto kde patri

loptajegulata

2
2019-01-25 13:39:13

coutinho je náš najslabší hráč momentálne

Andrejomus

1
2019-01-25 14:08:00

Prirodzene... :)

Milan87

1
2019-01-25 15:02:35

Ale moze za to "samozrejme" Valverde :)
Couts hral doteraz dobre na kazdom poste ale odkedy ho trénuje Valverde je to čistý stredopoliar a on to PRE BOHA NEVIDÍ??!
Chudák couthinho za to sám nemoze

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.