Barcelona len nedávno skompletizovala prestup Frenkieho de Jonga, holandského záložníka, ktorého sledovali viaceré popredné európske kluby. Celková suma vyplatená Ajaxu sa môže vyšplhať až na 86 miliónov eur, v závislosti od rôznych bonusoch zakomponovaných v zmluve.

Katalánsky klub to určite nemal ľahké, vzhľadom na záujem PSG a ich ekonomickej sile. Nakoniec však Katalánci vyslali do Amsterdamu delegáciu, ktorá prestup dotiahla do úspešného konca. Za cieľ mali skompletizovať presun čím skôr a zabrániť tak ostatným klubom v prípadných výhodnejších ponukách.

Dôležitým bodom dohody bolo prisľúbenie miesta v základnej zostave Blaugranas. Barcelona má však v zálohe obrovský pretlak. De Jong pre Voetball povedal: „Viem, že dostať sa do prvého tímu nebude jednoduché, klub mi však jasne povedal, že šancu dostanem.“ Suma vyplatená za mladého Holanďana však naznačuje, že určite neprichádza vysedávať na lavičke.

Barcelona teda bude musieť svojej novej akvizícii urobiť miesto. Prvé meno, ktoré prichádza na rad je Ivan Rakitič, ktorý v marci oslávi 31. narodeniny. Tým pádom má už poslednú šancu na jeden veľký podpis. Ernesto Valverde už minulé leto zabránil v prestupe Rakitiča do PSG, ktoré ponúklo Barcelone za chorvátskeho záložníka nemalú sumu. Príchodom de Jonga a potrebou predĺženia zmluvy pre Jordiho Albu, ktorému vyprší zmluva v lete 2020, má Rakitič veľmi malú šancu na vylepšenie zmluvy od vedenia Kataláncov.

Pravdepodobne jediná možnosť na obrovské vylepšenie zmluvy bude v inom klube. Rakitič je aktuálne stabilným členom pod Valverdem a len Marc-André ter Stegen, Gerard Piqué a Jordi Alba majú na konte viac minút ako Chorvát.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Reekwon

top komentár
49
2019-01-27 13:57:02

Já jsem rozhodně pro prodej ačkoliv nic proti Ivanovi nemám, ale zkrátka už nehraje tak, jak v prvních letech jeho působení v Barceloně. S rostoucím věkem se posunul na post defenzivního záložníka a Barcelona momentálně hraje na dva štíty, což není úplně její styl a podle mnohých tím trpí i herní styl Sergia Busquetse. Rakitićovi bude 31 tenhle rok a příchod De Jonga musí jednoznačně znamenat snížení počtu zápasů, které Ivan odehraje. Nevím, zda by se spokojil s rolí náhradníka v nadcházející sezóně, to už je na něm, ale pokud se rozhodne odejít, bude to dobře nejen pro něj, protože by mohl odehrát mnohem více v jiném týmu, ale i pro takového Carlese Alenu, jeho rozvoj neskutečně brzdí ten neskutečný přetlak v záložní řadě. Společně s Ivanem bych volil odchod Denise Suáreze, Rafinhy a Sampera, který už je jasný. V záložní řadě by pak zůstal Busquets, Arthur, Alena, Vidal, De Jong a byl bych rád, kdyby se tam střídavě nastupoval i Coutinho, který na křídle jednoznačně hoří a rozhodně mu to neprospívá, kdyby však občas hrál na kraji zálohy a v některých zápasech na křídle, mohlo by mu to jen prospět.

zajo6991

18
2019-01-27 14:10:26

Jednoznačne súhlasím + Rui puig by sa mohol občas ukázať a pozbierať skúsenosti. V jednej línii s rakiticom a Sergiom to je katastrofa. Na to sa diva ako na spomalený film a Sergio ako odchovanec isto neodíde. Takže pokiaľ príde dobrá ponuka za Ivana tak nech ho kľudne predaju, lebo na poste za sergia zahrá bojovnejsi vidal aj de jong a rakitic je na poste ofenzivnejsieho záložníka už dosť pomalý a nemá tým co ponúknuť , tam nech hrajú radšej noví mladší hráči

MiskoTM

-18
2019-01-27 14:00:23

Tak to by bola obrovska chyba nechat odist Rakitica, dufam ze aspon vo vedeni si uvedomuju aky dobry a dolezity je Rakitic

BayernMunchen

25
2019-01-27 14:24:45

A dokedy by si si ho planoval nechat? Do patdesiatky alebo do prveho infarktu?

SEJMALCUK

-3
2019-01-27 14:29:35

Na druhou stranu si ale myslím, že by bylo lepší, aby se De Jong zapracovával do týmu postupně, tudíž to nějak střídat se zkušeným Rakitičem a příští léto prodat. Mít celou zálohu mladou bez zkušeností by asi taky nebylo dobry. Ale zase chápu, že teď v létě bychom za něj dostali více než až další rok. Takže to bude opravdu dilema.

BayernMunchen

3
2019-01-27 15:50:04

Skusenych do zalohy mame dost. Busq, vidal, roberto a uz zapracovany arthur

Flp761

16
2019-01-27 14:41:32

Ja by som najradšej videl zálohu v budúcej sezóne v zložení couts-de jong-Arthur

pedo

4
2019-01-27 14:59:18

Myslím si, že už je za svojim zenitom, preto predať pokiaľ je ešte o neho zaujem

maryann

7
2019-01-27 15:52:59

Podla mna trener urobil s Rakim dohodu,ze bude hravat stale v zaklade ak zostane este tuto sezonu a potom budu suhlasit s jeho prestupom.
Tak mi ti vychadza z toho co sa popisalo a ze Raki hra stale,aj ked niekedy poslabsie a aj tak nie je striedany.A vedenie hovorilo s De Jongom,ze dvaja!! zo zakladnej zalohy odidu v lete!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.