Ak je niečo na sto percent isté v Barcelone pod taktovkou Ernesta Valverdeho počas prebiehajúcej sezóny je to, že LaLiga Santander  je prioritou katalánskeho giganta.

Dôkazom nie je iba gesto šetrenia hráčov v Copa del Rey, ale takisto v slovách trénera. Pripustil, že liga je súťaž, ktorá umožňuje Blaugranas vstúpiť do zápasov Champions League v dobrej kondícii. Preto po nezvyčajne zloženej základnej zostavy proti Seville v Copa del Rey, Txigurri opustí všetky svoje experimenty a do Girony pocestujú všetky veľké mená. Predpovedá komplikovaný zápas proti tímu, ktorý zvyčajne hrá s voľnosťou a spôsobuje problémy proti silným súperom. To je presne to, čo umožnilo Albirrojos odviezť si z Camp Nou cenný bod v prvom zápase.

V nedeľu poobede sa do základnej zostavy vrátia veľké mená. Lionel Messi a Sergio Busquets, ktorí sa ani len nenachádzali v nominácii na zápas so Sevillou sa vrátia do základnej zostavy tak isto, ako Luis Suaréz, ktorý začal iba na lavičke na Estadio Ramon Sanchez Pizujan. Vrátia sa na ihrisko a radikálne zmenia výkon tímu, ktorý odišiel z Nervionu s narušeným sebavedomím. Zaradenie Messiho a Suaréza zo začiatku do zostavy umožní Valverdemu mať v zostave 40 gólov a 22 asistencií, ktoré majú podelené medzi sebou. Toto sú štatistiky medzi dvoma hviezdami z Južnej Ameriky zatiaľ túto sezónu a to je ešte len január.

Nedostatok útočného úderu, ktorý mal katalánsky tím v stredu by mal byť viac, ako nahradený na štadióne Montilivi. Po víťazstve Atlética Madrid v sobotu, je vyvíjaný tlak na lídrov v lige, aby vyhrali a udržali si náskok. Chcú si udržať svoj náskok na čele tabuľky pred tým, ako sa vrátia do akcie zápasy Champions League, pretože sa vtedy môže stať, že príde zaváhanie.

Okrem ich rekordov túto sezónu čísla Suaréza a Messiho proti Girone prinášajú optimizmus na stranu Kataláncov. Obaja útočníci zvyčajne strelia góly, keď čelia Girone. Čo sa týka Lionela Messiho má štyri strelené góly v piatich zápasoch proti nim, hoci treba poznamenať, že dva z týchto zápasov a jeden z tých gólov padol, keď sa Girona nachádzala ešte v Segunda B. Na druhej strane Suaréz má priemer viac, ako gól na zápas proti nedeľňajším oponentom, so štyrmi strelenými gólmi v troch zápasoch s Gironou.

zdroj: marca.com
foto: fcbarcelona.com

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.