V prípade galícijského stredopoliara FC Barcelona Denisa Suáreza nastáva obrovský zvrat. Podľa informácií renomovaných katalánskych médií vrátane denníkov Sport Mundo Deportivo mladík definitívne odchádza na hosťovanie do Arsenalu Londýn.

Príbeh Denisa Suáreza dnes napísal novú kapitolu. Po tom, čo pred týždňom rokovania medzi zástupcami Arsenalu Londýn a FC Barcelona zlyhali, sa obe strany stretli opäť a výsledkom má byť uskutočnenie vzájomnej dohody. Dva dni pred ukončením zimného prestupového obdobia nás od futbalistovho odchodu na hosťovanie ku Kanonierom delia len krôčiky, to však nie je všetko. Mundo Deportivo vo svojej horúcej aktualite dodáva, že už v najbližších okamihoch Denis predĺži na Camp Nou kontrakt do roku 2021. V týchto chvíľach má prebiehať preriešovanie posledných detailov a byrokratických záležitostí.

Hráč, ktorému súčasná zmluva končí u blaugranas v roku 2020, najprv podpíše nový kontrakt, v kanceláriách Barcy totiž chcú mať istotu v prípade, že sa anglické mužstvo nerozhodne záložníka odkúpiť počas leta nastálo. Z toho vyplýva fakt, že súčasťou dohody medzi Arsenalom a Kataláncami nebude opcia o Suárezovej povinnej kúpe, no The Gunners možnosť získať ho mať budú. 

Galícijčan posilní výber Arsenalu za čiastku okolo dvoch miliónov eur, zatiaľ čo Sport píše o dvoch a pol miliónoch, Mundo Deportivo tvrdí, že táto hodnota bude o niečo nižšia. Na Emirates budú mať príležitosť natrvalo Denisa kúpiť za sumu v rozmedzí dvadsať až tridsať miliónov

Je dôležité dodať, že Barcelončania sa do posledných okamihov usilovali o stredopoliarov transfer do Betisu, no napokon rozhodli jeho vlastné preferencie. Rodák zo Salceda de Caselas dal direktíve jasne na známosť, že jedinou alternatívou je pre neho v prípade odchodu Arsenal, a tak sa jeho prianie stáva skutočnosťou. 

Na dvadsaťpäťročného tvorcu hry teraz čaká spolupráca s kormidelníkom Unaiom Emerym, s ktorým sa dobre pozná zo svojho úspešného pôsobenia v andalúzskej Sevilli. Nuž, ostáva nám len veriť, že pod týmto manažérom znova pookreje a urobí vo svojej kariére dôležitý zlom. 

Zdroj: sport, md
Foto: archív, md

Grent

top komentár
58
2019-01-29 15:43:35

Konecne, prajem mu vela stastia, zial nie pre kazdeho je Barca stvorena .. dufam ze tam konecne najde super formu a bude pravidelne hravat nech si uzije karieru.

LaBrie

31
2019-01-29 15:59:51

Dufam, ze sa mu zadari podobne ako Pacovi a ukaze, ze na to ma....

Chrisler

-7
2019-01-29 16:13:37

Super! Teším sa aj za neho. V Arsenale ma lepšiu visibilitu. Možno sa presvedčíme že Valverde je hrozný tréner keď Emery z neho spraví superhviezdu (veľmi by ma to potešilo)

Sudruh_Zincica

16
2019-01-29 16:23:35

Keď sa z Denisa Suareza stane v Arsenale superhviezda, tak zjem kefu.
Pod superhviezdou si predstavujem nieco take, ze bude v rebrickoch top hracov sveta v top 20.

Sudruh_Zincica

13
2019-01-29 16:24:42

opravujem svoj prispevok: bude stacit kludne aj top 50 :)

maryann

6
2019-01-29 17:12:21

To je dobra zmluva do r.2021...
Stale sa moze vratit a stale sa moze dobre predat!

PETERKRIZAN

-2
2019-01-29 19:16:01

Na barcu nikdy nemal výkonnosť,myslim ze by ho to mohlo naštartovať,paco aj v barce ak hral nesklamal,tu to bude ťažšie,podobne ako gomes v evertone,ziari trochu ale len v zapasoch so slabsimi,zo silnymi sa trapi,,aak to bude pokracovat bude aj tam castejsie na lavičke,bojim sa ze denis bude podobne,ani v arsenale to nie je jednoduche,tam su vysoke ambície,mal ist do betisu podla mna,urobil chybu

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.