Tréner FC Barcelona sa zúčastnil tlačovej konferencie pred dnešným ligovým zápasom proti Valencii. Väčšina otázok sa však týkala nabitého kalendára a pohárového dvojzápasu s Realom Madrid.

Valencia hrá veľmi nevyrovnane. Čo sa v tomto tíme zmenilo za posledné mesiace?

"Predovšetkým efektivita, pretože hra Valencie sa od tej z poslednej sezóny veľmi nelíši. Vtedy mužstvo hralo vynikajúcu súťaž a získavalo množstvo bodov. V tejto sezóne hrá podobne, ale príležitosti sa nepretavili v góly. Predovšetkým v prvej tretine sezóny sa nachádzala dosť nízko v tabuľke. Pre tímy, ktoré hrajú Ligu Majstrov, to nie je bežné. Teraz súper zrejme zlepšil presnosť, vďaka čomu si viac verí a preto získava lepšie výsledky. Sebadôvera sa pretavila v postup do semifinále Kráľovského pohára."

Semifinále Copa del Rey proti Realu Madrid

"Je to skvelý dvojzápas. Nadišiel v momente, kedy obe mužstvá bojujú o popredné pozície v La Lige. Okrem toho onedlho začíname Ligu Majstrov, ale neskrývame, že takéto zápasy sú atraktívne pre fanúšikov aj pre nás. Uvidíme, či sa nám podarí postúpiť do finále."

Barcelona má v súčasnosti až 6 stopérov. Aká úloha pripadne Todibovi? V akej situácii je Murillo?

"Okolnosti sú také, aké sú. Todibo je hráč do budúcnosti, ktorého klub získal na ďalšiu sezónu. Neočakávali sme, že sa k nám pripojí už teraz, ale vplyv na to mala situácia v jeho poslednom tíme. Bude môcť spoznať spoluhráčov a náš štýl hry. Je pravda, že predtým sme mali len 2 stopérov a pred nami množstvo zápasov, teraz máme piatich, pretože Umtiti ešte nedostal zelené svetlo od lekárov. Nepočítali sme s príchodom Todiba už teraz, ale postaráme sa o to, aby všetko vyšlo, čo najlepšie. Vplyv na to má Murillo podobne ako Lenglet či Piqué. Všetci majú viac konkurencie."

Barcelonu čaká nabitý kalendár - má mužstvo adekvátne zdroje, aby si na konci sezóny poradilo?

"Áno, veríme v to, hoci stále sa môžu objaviť neočakávané okolnosti. Nevieme, čo sa môže stať zajtra alebo na dnešnom tréningu. Myslíme na budúcnosť, ale takisto na najbližšie zápasy. V tomto týždni odohráme 3 zápasy v priebehu 6 dní, v tom ďalšom bude trochu viac času na oddych. Po zápase s Athletic nás čaká týždeň bez zápasu v strede týždňa, čo takisto pomôže. Ideme týždeň po týždni, budeme sa tejto situácii prispôsobovať. Dúfam, že sa nikto nezraní."

3 zápasy s Realom Madrid v priebehu 30 dní

"Som úprimný, už po zápase so Sevillou som vedel, že môžeme naraziť na Real, bral som to do úvahy. Nie je to prekvapenie. Stretnutia s Realom sú vždy výnimočné, ale dvojzápasy s Betisom či Valenciou by takisto boli vyčerpávajúce."

Môže Dembélé hrať proti Realu?

"Neviem, to zhodnotíme v pondelok. Myslíme, že počas budúceho týždňa bude dostupný, ale na odpoveď si musíme počkať do pondelka či utorka."

Uvidíme rotáciu?

"Nasadím najlepší tím, aby sme vyhrali."

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

Milan87

6
2019-02-02 12:05:15

Stále lepšie ze nahrává a je uz v barce akoby nehraval a este by trcal vo francuzku.aspon vypilije jazyk a otrka si mesto

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.