Michael Carrick, bývalý stredopoliar Manchestru United, poskytol exkluzívny rozhovor magazínu FourFourTwo, v ktorom hovoril aj o najlepších futbalistoch, po ktorých boku pôsobil, respektíve proti ktorým hral. Jeden z nenahraditeľných hráčov legendárnej éry Sira Alexa Fergusona vyzdvihol i zástupcov FC Barcelona. 

Spomienky na porážky proti Barcelone vo finálových súbojoch Ligy majstrov z rokov 2009 a 2011 z Ríma a Londýna

"Barcelona bola vtedy mimoriadne silná, v roku 2011 bola pravdepodobne najsilnejším tímom, na ktorý som počas svojej kariéry narazil. Hoci sme prehrali v obidvoch finálových zápasoch, oba duely pre mňa boli rozdielne. Zatiaľ čo porážka v roku 2009 bola pre mňa jednou z najnáročnejších chvíľ mojej profesionálnej kariéry, s neúspechom z roku 2011 som sa vysporiadal oveľa s väčším nadhľadom. V tom roku boli jednoznačne lepší, kým v roku 2009 sme ostali naozaj veľmi, veľmi sklamaní. Prehra s Rímom ma zničila, na to, aby som ju rozdýchal, som potreboval pomerne dosť veľa času. Áno, bol to najťažší moment mojich hráčskych čias."

Najlepší hráč, proti ktorému kedy hral

"Najlepší, ktorým som vo svojej kariére čelil, boli určite z Barcelony, takže jeden zo štvorice Messi, Xavi, Iniesta a Busquets. Iste, z inej planéty bol aj Seedorf, keď sme hrali proti Milánu v roku 2007, no predpokladám, že keby som musel povedať jedno meno, bol by to Messi."

Najlepší hráč, s ktorým kedy hral

"Určite to je Scholesy. Hral som s mnohými fantastickými futbalistami ako Cristiano Ronaldo, čo je jeden z najlepších hráčov celej histórie, ktorého by bolo bláznivé nespomenúť, ale jednoducho to musí byť Scholesy. Hranie s ním som si užíval najviac, prišlo mi až vtipné, ako dobré výkony dokázal predvádzať, ako kontroloval priebeh duelov. Jednoducho bol niekde inde, všetko pri ňom bolo také jednoduché. Navzájom sme sa výborne dopĺňali."

Ferguson a Mourinho

"Porovnávať by ich nebolo spravodlivé, lebo sú diametrálne rozliční. Sú to dvaja rozdielni ľudia, majú dva rôzne štýly, no obaja patria do skupiny najlepších trénerov posledných dvadsiatich alebo tridsiatich rokov. Ak by som mal urobiť zoznam piatich najlepších manažérov tohto obdobia, určite by v ňom nechýbal ani jeden z nich."

Zdroj: fft
Foto: fft, md

BayernMunchen

24
2019-02-04 21:35:58

Ked uz penaldovi spoluhraci mu nemusia liezt do zadku, ukaze sa kto je naozaj najlepsi hrac

Milan87

4
2019-02-05 09:59:05

Ta fotka je najviac :)
Proste LEGENDARY

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.