Devätnásťročný Joao Felix už nejakú dobu hviezdi v najvyššej portugalskej ligovej súťaži. Futbalistu sleduje viacero európskych veľkoklubov a výnimkou nie je ani FC Barcelona. 

Medzi najperspektívnejších futbalistov portugalskej ligovej súťaže patrí Joao Felix. Vo svojich devätnástich rokoch už nastúpil do dvanástich súbojov, zaznamenal šesť presných zásahov a na domácej scéne sa okrem toho postaral aj o tri asistencie. Priemerne si na svoje konto pripíše gól každých deväťdesiatpäť minút a svojimi výkonmi zaujal hneď niekoľko celkov po celom svete. Medzi najvážnejších kandidátov na jeho zisk patrí FC Barcelona, ktorá ho pritom sleduje už niekoľko rokov. 

Felix je ofenzívnym stredopoliarom, ktorý sa vyznačuje svojou schopnosťou hrať na oboch stranách, keďže s loptou si rozumie ako na svojej pravej, tak na ľavej kopačke. Plne si uvedomujúc jeho ohromný potenciál, zástupcovia Benficy s hráčom na začiatku súčasnej sezóny predĺžili kontrakt do roku 2023 a výrazne sa vďaka tomu zvýšila i hodnota jeho výkupnej klauzuly. Čiastka, ktorú by za neho museli vyplatiť prípadní záujemcovia, sa vyšplhala na stodvadsať miliónov eur, v lete sa tak zrejme rozpúta vojna v štýle kto najviac ponúkne, berie.

Okrem Barcelony o mladú lisabonskú perlu stoja i kluby ako napríklad Paris Saint-Germain, Real Madrid či Manchester United. O celej záležitosti vo svojich aktuálnych vydaniach písali denníky AS aj Mundo Deportivo, pričom prvé menované periodikum uvádza, že Barcelončania to vôbec nebudú mať jednoduché. Rovnaký zdroj dodáva, že Benfica za hráča zinkasovala počas zimného prestupového obdobia ponuku vo výške šesťdesiat miliónov, no od koho bola, už nedopĺňa. 

Joao Felix je považovaný za najväčší portugalský talent od čias Cristiana Ronalda a práve k hviezde Juventusu je neraz prirovnávaný. I napriek svojmu mladému veku patrí už teraz medzi fundamentálnych členov svojho reprezentačného tímu do dvadsaťjeden rokov, v ktorom má odohraných desať duelov a zaznamenal tam štyri presné zásahy. Rozhodne má pred sebou obrovskú budúcnosť, v ktorom klube však zatiaľ nevedno.

Zdroj: md
Foto: md

barcelonista29

21
2019-02-07 16:24:11

1. Tá ponuka bola od Liverpoolu
2. Chalan sa už niekoľkokrát vyjadril, že Ronalda považuje za monštrum, ktoré nie je z tejto planéty, že je to najlepší hráč a chce hrávať po jeho boku.

BayernMunchen

top komentár
51
2019-02-07 16:35:38

Co keby sme skusili stavat hracov ktorych mame? Ak budeme pokracovat v,takejto idiotskej politike nakupov tak vacsina divakov na camp nou budu hraci A muzstva

PETERKRIZAN

13
2019-02-07 17:00:27

Sejkovia z psg a city urobili s futbalu prestupovy cirkus,ved vsade prazdne stadiony skoro v europskych ligach ale hraci maju hodnotu ako zlato

Marian

5
2019-02-07 18:43:33

Pre nás je slabý. A príliš drahý.

maros1

15
2019-02-07 19:17:10

Barcelona momentálne hrá ako hrá nie len pre stratu formy, ale aj preto, že niektorí hráči kondične nestačia. Mnohé chyby vplývajú práve z nedostatku kondície, preto nesprávne riešia herné situácie - únava tela predchádza únave mozgu z toho to plynie. Navyše máme prestarnuté mužstvo, Napr. Suareza pozerám od samého začiatku, ale toto je už iba čajový odvar jeho bývalej slávy- myslím, že ho tam drží Leo, inak sa to nedá pochopiť. Včerajší zápas nám nastavil jasné zrkadlo . A Real svoju krízu po odchode Rolanda už prekonal a skonsolidoval so do nebezpečného tímu. Mladšieho útočníka potrebujeme ako soľ to je jasné ako facka

Don8Andres

-4
2019-02-08 00:46:37

Suárez LaLiga 15 gólov , čajový si mohol mať jedine odvar potom píšeš hlúposti ...

adriano

4
2019-02-08 06:41:14

maros1 stymto tvojim komentoval sa dá len súhlasiť.

el_dominiko

10
2019-02-07 19:19:15

Myslím, že nám ho netreba. Nepochybujem o jeho schopnostiach, ale nám treba posilniť hlavne hrot, pravého stopéra a ľavého obrancu.

maros1

5
2019-02-07 20:05:00

A prepáč môžem sa Ťa opýtať, kto má asi tak za nás strielať góly ? Suarez nič, Cautino nič, snaži sa nahradiť Dembele, kto ťa napadá ??

kofi

-4
2019-02-08 14:30:52

tento chalan raz bude jeden z najlepsich na svete. bral by som ho hned. aj ked podobneho mame v Becku a vola sa Puig. hra mozno s este vacsim prehladom a prajem si nech Valverde otvori oci

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.