Mladý futbalista nastúpil proti Realu Madrid po prvý raz vo svojej kariére a je tak posledným barcelonským odchovancom, ktorého sme videli v zápase s Los Blancos.

Medzi najperspektívnejších hráčov prvého tímu FC Barcelona patrí istotne Carles Aleñá, ktorý vo svojich dvadsaťjeden rokoch prežíva azda najlepšiu kariéru svojej profesionálnej kariéry. Od chvíle, keď mu začal dávať manažér Ernesto Valverde v novembri viac príležitostí, doslova žiari a len v lige nastúpil hneď do šiestich ligových súbojov. Ba čo viac, dvakrát dostal v Primere División šancu rovno v základnej jedenástke a ďalších šesť štartov si pripísal v Španielskom kráľovskom pohári, k čomu všetkému možno pripočítať jeden odohraný duel v Lige majstov. Nikoho v stredu nemohlo prekvapiť, že mladík debutoval aj proti Realu Madrid, plniac si tak jeden zo svojich obrovských snov a zadosťučinení za svoju tvrdú prácu v La Masíi.

Rodák z Mataró sa na trávnik úvodného duelu semifinálového dvojzápasu Copy dostal v sedemdesiatej piatej minúte, čím sa stal tretím a posledným striedajúcim hráčom domáceho mužstva. Carles vystriedal Malcoma za stavu 1-1 a je dôležité poznamenať, že extremadurský tréner sa ho nebál do stretnutia poslať v jeho kľúčovej fáze, keďže Barcelončania v daných okamihoch chceli vyvinúť záverečný tlak. 

Štart v Clásicu je pre Aleñu odmenou za fantastický výkon proti Valencii, hoci proti Madridu nemohol využiť naplno svoj potenciál kvôli únave všetkých aktérov a ich akomsi zmierení sa s remízovým rezultátom. Počas sedemnástich minút na hracej ploche však ukázal svoju aktivitu a bol protagonistom poslednej akcie merania síl, ocitnúc sa v súboji s Marcelom. 

Svoje vystúpenie následne na sociálnej sieti komentoval talentovaný stredopoliar nasledovne: "Pokračujeme, ideme vpred. Odohrať svoje prvé Clásico bolo unikátne. Forca Barca!!!"

Na Carlesa zrejme čaká v nasledujúcich týždňoch kľúčové obdobie. O jeho potenciále už všetci vieme, teraz si ale musí zachovať kontinuitu a ľahké to rozhodne nebude mať ani po príchode Frenkieho de Jonga. Pokiaľ však chce patriť medzi najlepších, s touto výzvou sa bude musieť popasovať.

Zdroj: md
Foto: md, ronaldo.com

Jamino

23
2019-02-08 15:33:54

makat a nevzdavat sa,je to buduvnost FCB

Jamino

4
2019-02-08 15:34:50

buducnost

lovefootball

6
2019-02-08 15:44:35

Na mladika hra velice slusne, ale na uplnu top uroven tomu este nieco chyba. Uvidime.

Jhonys

8
2019-02-08 17:54:49

Možná proto, že mu je teprve 21 a je to jeho první rok mezi top elitou :D všechno chce čas, rozhodně má potenciál na to, aby hrál v budoucnu základ. Chce to jen více herního času a postupně ho více zapojovat do zápasů.

mikimi122

1
2019-02-08 15:58:29

Ľudia, podľa eurofotbalu sa zranil Arthur na 3-4 týždne: 14:25 Barcelona přišla o zraněného Arthura
Ze sestavy Barcelony vypadne Arthur Melo, brazilský záložník si poranil stehenní sval a chybět bude tři až čtyři týdny. (football-espana.net) ...to nie je možné : (

Filko

5
2019-02-08 18:07:08

Škoda, ze hentak riesil tu sancu, dost amatersky...

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.