Arthur Melo, jeden z fundamentálnych futbalistov tímu Ernesta Valverdeho, si z úvodného súboja semifinálového dvojzápasu Copa del Rey proti Realu Madrid odniesol zranenie ľavého zadného stehenného svalu. Brazílčanove problémy výrazne ovplyvnia celé mužstvo. 

Stredajšie semifinálové stretnutie Španielskeho kráľovského pohára medzi FC Barcelona a Realom Madrid bolo po fyzickej stránke nesmierne náročné a na svojej koži si to odniesol aj Arthur Melo. Brazílsky stredopoliar síce odohral deväťdesiat minút, no zápas končil s bolesťami zadného stehna a včerajšie zdravotné prehliadky potvrdili prítomnosť zranenia svalového charakteru. Futbalista vynechá pre tieto patálie minimálne tri týždne a príde tak o šesť stretnutí, čo môže byť pre jeho tím výrazným problémom. Katalánci budú musieť ukázať svoju kreativitu. 

Arthurovo zranenie prichádza v mimoriadne nevhodnom čase. Na úradujúceho lídra najvyššej španielskej ligovej súťaže čakajú v domácej Primere División náročné stretnutia a okrem blížiacej sa pohárovej odvety s Realom Madrid sa na scénu vracia aj najprestížnejšia európska súťaž Liga majstrov. V osemfinále Champions League narazia blaugranas na Lyon. 

Ernesto Valverde o rodákovi z oblasti Goiás vždy hovoril, že patrí medzi kľúčových hráčov jeho ekipy a dokonca hneď na niekoľkých tlačových konferenciách poznamenal, že práve on určuje štýl hry. Jeho absencia bude teda nesmierne citeľná, hoci káder Barcy je, prirodzene, plný viacerých ďalších kvalitných futbalistov, ktorí sú pripravení byť Arthurovými alternatívami, na čele s Arturom Vidalom, Carlesom Aleñom či Philippe Coutinhom. 

Vidal by bol pre Valverdeho dokonalým protikladom toho, čo ponúka Arthur. Zatiaľ čo Brazílčan ponúka kontrolu a pozičný futbal plný kúziel s loptou na svojej kopačke, Čiľan je bojovníkom, ktorý ide naplno do každého jedného súboja. O niečo ofenzívnejšími charakteristikami sa vyznačuje Coutinho, ktorý dostáva od extremadurského kouča zo zápasu na zápas čoraz väčšiu dôveru. Philippe má oproti Arthurovi ešte lepšiu finálnu príhravku a typický je svojím čuchom na góly, no stávka na tohto futbalistu znamená obetovanie obrannej činnosti, pretože bývalý špílmacher Liverpoolu je stále nastavený na pozíciu útočníka. Zaujímavým variantom je následne Aleñá, stredopoliar, ktorý sa typologicky podobá Melovi najviac. Záležiac od toho, čo bude práve Valverde potrebovať, však dostanú v nasledujúcich týždňoch šancu všetci traja.

Zdroj: md
Foto: md

Fishinko

19
2019-02-09 09:29:22

Mne to neda.. ale radsej alena a dopredu dembo a cou na lavicku... on sa v zivote nebude vracat ked bude v zalohe jak sa vracia arthur/alena

erdzo

10
2019-02-09 09:36:42

Osobne si myslím že dať Coutinha do zálohy vo fromáci 4-3-3 je dosť bláznovstvo pretože potom by mala Barcelona mimo obrancov len dvoch hráčov v zálohe, ktorý by bránili a s útočníkov Messi a Suarez nebránia skoro nikdy a Dembele sa sťahuje a aj bráni ale nevie to tak dobre ako napríklad Artuh, čo ale od neho nik neočakáva. Nedá sa to porovnať s érou keď sme mali v zálohe dvoch kreatívnych záložníkov Xaviho a Iniestu pretože oni obaja vedeli brániť a aj bránili. Ak by nastúpila záloha vo formácií Caouthino-Busquets-Rakitič (Vidal) a útok Dembele-Suarez-Messi tak by to bola obrovská ofenzívna sila, ale zápasy by končili množstvom gólov v našej sieťi a staviť to na to že mi dáme 4 (5) góly a dostaneme len 3 (4) je dosť hazardom. Myslím že lepšie je to staviť na to že dáme len 2-3 góly a nedostaneme minimum gólov lebo budeme mať 3 záložníkov, ktorý vedia a sú ochotný brániť.

hrdzi

9
2019-02-09 10:18:52

Čiastočne súhlasím, neviem sa ale ubrániť pocitu že niečo sa asi robí zle keďže napr. take City často hrajú iba na jedného záložníka čo vie brániť (Fernandinho) plus potom majú v zálohe dvoch ofenzívnych Silva či už jeden alebo druhý a De Bruyne. Taktiež aj Liverpool hráva iba na dvoch záložníkoch čo vedia brániť.

hrdzi

13
2019-02-09 10:20:34

A plus ešte treba podotknúť že to sú dve mužstvá ktoré nedostávajú vôbec veľa gólov.. Narozdiel od nás čo v zálohe bránia traja a dostávame veľa gólov.. Niečo tam teda nevychádza

Fishinko

1
2019-02-09 10:24:58

lenze im sa ti hraci vracaju.. si vezmi len taky firmino kolko lopt ziska.. suarez ju skor nahra protihracovi.. leo sa nemusi.. tak to mas hned o 2 menej.. priratas coutinha a sme v prdeli :)

Domink

3
2019-02-09 11:03:48

Presne ako píšeš, veľa ľudí ti môže oponovať tým, že Cou ani v liverpoole nebránil a mal takú tu "voľnosť"..akurát, že u nás ju ma Leo a týmpadom všetci ostatní musia poctivo braniť, častokrát útoky superov vznikaju pri Leovi..čo si budeme klamať, on tým krokom naozaj poctivo šetri

erdzo

2
2019-02-09 11:08:05

Čo sa týka City a Liverpoolu tak tieto mužstvá hrajú systémom "dopredu môžeš (musíš), dozadu musíš" s tým že max 2 hráči (hrotový útočník ak ho majú a niektorý krídelník) ostanú vpredu a nevrátia sa. V Barcelone ako písal Fishinko máš Messiho, ktorý sa nevracia a Suareza, ktorý je hrotový útočník a tiež sa nevracia. Coutinho sa niekedy vracia a niekedy nie, rovnako ako Dembele. Na to aby mohli hrať všetci 4 by sa stále museli 2 s trojice Messi, Couthino a Dembele vracať a pomáhať obrane. Coutinho predtým navyknutý na tento štýl nemá problém niekedy sa vrátiť a inokedy nie, Dembele tak isto. Problém je že Messi sa nevracia skoro nikdy len výnimočne a na fungovanie tohoto systému by sa mu musel aj on podriadiť a pravidelne vracať do obrany čo nie je reálne.

bulldozer

1
2019-02-09 16:12:26

Tieto tvoje 2 komenty vyjadruju asi najrozumnejsi nazor aky som tu v poslednom case videl a zrejme sa tym riadi i Valverde.

Milan87

9
2019-02-09 09:53:26

Aleňa jednoznacne je aj viac útočný ako arthur

Babco

-3
2019-02-09 10:00:04

Ter Stegen
Semedo - Pique - Lenglet - Alba
Sergio - Alena
Dembele - Messi - Couthino
Suarez

FCBarcelona2018

6
2019-02-09 12:57:43

Namiesto Arthura by mal nastúpiť Aleňa.

ace67

-1
2019-02-09 18:08:08

Ja si myslím,že veľkým problémom je obrovské množstvo nepresných lôpt,Xavi s Iniestom a Messim nestratili toľko lôpt za sezónu čo sa v súčasnosti postráca v jednom zápase.Z toho pramení množstvo protiútokov,prečíslení,keď k tomu pridáme hráčov čo okamžite neprepnú na brániaci mód-Sua,Leo,Cou a sem tam niekto ďaľší-tak tá defenzíva vyzerá ako vyzerá.A toto je jav,čo sa objavuje už od trénovania L.E.Myslím,že posledným útočníkom ktorý sa poctivo vracal bol Pedro.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.