Cesc Fabregas zažíva svoje prvé týždne v Monaku, kam prekvapivo prestúpil počas posledného, zimného prestupového obdobia a stal sa tak súčasťou tímu, ktorý sa v mimoriadnej sezóne nesmierne trápi. Červenobieli sú v najvyššej francúzskej ligovej súťaži až na osemnástej priečke a boli nútení vymeniť hlavného trénera. 

Monako vstúpilo do aktuálnej sezóny so sľubnými ambíciami, koučom družstva sa stal Thierry Henry, no nadšenie fanúšikov francúzskej ekipy veľmi rýchlo prešlo. Druhý tím uplynulej sezóne Ligue 1 začal prehrávať zápas po zápase a dnes mu patrí až osemnásta priečka, pričom vo vedení sú si dobre vedomí toho, že potrebujú pri záchrane nevydareného ročníka konať. Jedným z dôležitých rozhodnutí bol zisk Cesca Fabregasa, ktorý na Stade Louis prišiel z Chelsea. Barcelonský odchovanec i naďalej sleduje mimoriadne pozorne svet futbalu a o aktuálnom dianí sa rozprával s Radio Marca

Prvou témou, o ktorej hovoril hviezdny stredopoliar, bola Liga majstrov. Na otázku, kto je podľa neho favoritom na zisk trofeje, odpovedal pomerne jednoznačne. "Ak by som mal vybrať teraz jedného, povedal by som, že Barca. Zatiaľ je však na stávky príliš skoro, pretože si musíme počkať na to, ako celky zareagujú v kľúčovej časti roka," komentoval. 

Cesc ale následne Kataláncov upozornil na ich nasledujúceho súpera, Barcelončania odohrajú osemfinálový dvojzápas s Lyonom. "Je pravdou, že vo Francúzsku je rozdiel medzi PSG a zvyškom sveta obrovský, no práve tímy ako Lyon sú nesmierne silné po fyzickej stránke a vyznačujú sa obrovskou kvalitou."

Pokračujúc v rozoberaní blaugranas, Fabregas hovoril o svojich priateľoch Leovi Messim a Gerardovi Piquém. "Pred dvadsiatimi rokmi sme spolu začínali hrať. V prvom tíme Barcelony sme strávili tri nádherné spoločné sezóny. Naše priateľstvo tu bude stále, sú to veci, ktoré nevymiznú nikdy," pokračoval španielsky a katalánsky reprezentant.

Do Monaka pritiahol tridsaťjedenročného stredopoliara z jednej z barcelonských provincií ďalší bývalý hráč z Camp Nou Thierry Henry, ktorý však medzičasom klub nútene pre zlé výsledky opustil. "Keď som prišiel do Arsenalu, bol veľkou hviezdou, no správal sa ku mne neuveriteľne. Teraz mi volal, aby som prišiel do Monaka a ja som mu chcel pomôcť v jeho prvých trénerských krokoch. Už u nás nie je, ale svoje rozhodnutie neľutujem ani trochu. Vďaka spôsobu, akým pracuje, som si istý, že z neho bude fantastický manažér," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

Zmazaný užívateľ

11
2019-02-09 08:31:57

Bylo by to hezky vyhrát LM,ale obavám se,ze syndrom CdR (cíl vyhrát tuhle “kravs.ou” soutěž) prijde OPĚT Barcu velmi draho...

denis_99

12
2019-02-09 11:41:37

Tento rok nikto obzvlášť nevyniká. Liverpool a City doplatia na tesný súboj o titul. Bayern je bez formy. Madrid sa dostáva do formy ale myslím si, že výkon v Cope proti nám bolo ich maximum, čo dokážu tento rok. Asi najnebezpečnejší bude Juventus

Zmazaný užívateľ

0
2019-02-09 11:49:13

No prijde mi, ze Bayern docela nabírá formu. Za mě jsou favoritu letos PSG, Barcelona (pokud budou hrací zdraví a neunaveni) Bayern. RM nehrál vůbec nic v CdR, to jen Barca byla povětšinou tragicka. Juve hraje jak na houpačce, ale má nejlepšího hecire a motivatora na světě - CR7 a anglicky týmy jsou takoví neslaví nemastni letos. Nejvic bych to přál Barce, ale jinak je mým černým koněm letos Ajax ;-)

fofo112

12
2019-02-09 12:04:59

Chlapci konečne si uvedomte, že LM nemá žiadneho favorita je to všetko o zhode náhod a vychytený formy v tom ktorom zápase.

Zmazaný užívateľ

1
2019-02-09 12:08:18

Jasný,v zásadě je to tak,proto se divím Fabregasovi,ze o tom tak zasvěcené mluví :) Na druhou stranu,je fajn mít nějaký svoje tipy, o to je to pak zajímavější to sledovat ;)

Ronaldolike

0
2019-02-10 17:53:33

už zase ako každý rok ideme pocuvat tieto dristy...to bude slasť ked zase buchnete s priemernym tymom :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.