Jedným zo šlágrov dvadsiateho tretieho kola La Ligy Santander je istotne súboj na San Mamés medzi Athletic a Barcelonou. O súboji hovoril na tlačovej konferencii manažér Bilbaa Gaizka Garitano. 

Zápas

"Čaká na nás stretnutie proti najlepšiemu tímu súčasnosti, a tak sa budeme musieť prezentovať v najlepšom možnom svetle. Nutnosťou bude to, aby sme boli intenzívni v okamihoch, keď nebudeme mať loptu, a kreatívni vtedy, keď ju vlastniť budeme. Udržať si čisté konto bude nesmierne náročné, pretože náš súper skóroval v tridsiatich stretnutiach po sebe, a tak sa nemôžeme spoliehať iba na to, že budeme brániť."

Prehra v nedávnom derby

"Po tom, čo prehráte, chcete, aby prišiel ďalší zápas čo najskôr. Je nesmierne dôležité zvíťaziť, aby sme sa vrátili na pozitívnu vlnu a pristúpiť k celej situácii s optimizmom. Máme pred sebou príležitosť. Urobíme všetko, čo bude v našich silách a Barcelona to s nami nebude mať jednoduché."

Opcia o Kenanovi

"Je to jedinečný útočník, hráč, akého sme doteraz po typologickej stránke doteraz v tíme nemali. Williams má trochu iné charakteristiky, no on je špecifický. Jeho príchod prebehol dobre, výborne sa začlenil do tréningového procesu a počítame s ním."

Možnosť využiť absenciu Jordiho Albu

"Iste, človek na niečo podobné podvedome myslí, avšak v prvom rade sa musíme koncentrovať sami na seba. Na to, aby sme si vytvárali šance, musíme podať dobrý výkon."

V barcelonskej nominácii nechýba Lionel Messi

"Pokiaľ s mužstvom vycestoval, znamená to, že bude hrať. Je to najlepší futbalista na svete, rozdielový hráč, ale dokonca aj bez neho je Barcelona stále nesmierne kvalitným družstvom, ktoré je schopné vyhrávať veľké zápasy. Jej súčasťou je minimálne päť alebo šesť ďalších mimoriadne veľkých hráčov."

Spomienka na tohtosezónny zápas s Barcelonou

"Podarilo sa nám uhrať remízu a treba si z toho zobrať to pozitívne, poučiť sa z toho, čo sa nám podarilo. Tento súboj nám slúži ako referencia, ukážka toho, že možné je všetko."

Zdroj: marca
Foto: marca

maros1

3
2019-02-10 16:06:02

Bodaj by som sa mýlil, ale v tomto zložení sa nedajú vylúčiť naše problémy

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.