Brazílsky futbalista FC Barcelona Arthur Melo aktuálne nútene pauzuje pre zranenie zadného stehenného svalu, ktoré ho z hry odstavilo na tri až štyri týždne. Dozvedeli sme sa to prostredníctvom oficiálnej správy blaugranas, odvolávajúc sa na vyšetrenia klubových lekárov. 

Zranenie zadného stehenného svalu je najčastejším a najbežnejším zdravotným problémom profesionálnych športovcov, ktorých disciplíny si vyžadujú množstvo obrovských zrýchlení a náročných súbojov. Hamstringy sú pre futbalistov a atlétov chúlostivou partiou. 

"Zranenia zvyknú vznikať pri určitých pohyboch, akými sú napríklad prudké impulzy za šprintom alebo výskokom do vzduchu pri snahe získať loptu. Futbalista vtedy môže mať pocit akéhosi pichnutia v svale, ktoré môže byť znakom potenciálneho problému. Okrem toho je oveľa pravdepodobnejšie, že podobný problém sa vyskytne pri unavenom svale," vysvetľuje doktor Joan Leal, skúsený a rešpektovaný traumatológ kliniky v Tres Torres. Podobné zranenie sužovalo v súčasnej sezóny po dueli s Interom Miláno aj Philippeho Coutinha, ktorý vtedy pauzoval tri týždne. 

Proces rekonvalescencie, prirodzene, závisí od vážnosti zranenia. "Musíme rozlišovať medzi zraneniami zadného stehenného svalu, diferencoval by som ich do troch typov. Prvým je úplné znecitlivenie svalu, čo je najvážnejšie, no rovnako tak najmenej bežné. Liečba si vyžaduje chirurgický zákrok. Druhým typom je čiastočné svalové natrhnutie, ktoré si vyžaduje konzervatívnu liečbu, prípadne v určitých prípadoch menší chirurgický zákrok, a potom menšie poškodenie zóny medzi svalom a šľachou," pokračoval. 

Všetko nasvedčuje tomu, že Arthurovo zranenie je patáliou posledného druhu. Stredopoliar bude v nasledujúcich týždňoch nútený oddychovať a následne pracovať s fyziouterapeutmi. Brazílčan sa vráti do tréningového procesu postupne a rovnako stupňovito sa mu bude pridávať na záťaži. Fundamentálne bude nechať si na čas.

"Arthur je pre svoj tím dôležitým mužom, pre družstvo predstavuje v aktuálnej sezóne kľúčový herný článok. Je preto obzvlášť dôležité, aby bolo jeho zranenie vyliečené poriadne a nič sa zbytočne neuponáhľalo. Predíde sa tak risku podobného typu zranenia v budúcnosti," dodal doktor Leal.

Zdroj: sport
Foto: sport

maryann

-4
2019-02-11 14:28:18

No,tak to ne tie 4 tyzdne vyzera,zial.
Ale nechapem aku maju fyzioterapiu,pred aj pozapasovu,ked ma kazdy druhy tieto zranenia.
Ved to nie su dedinski futbalisti a nehravaju bezne 2x tyzdenne,aby boli extremne pretazeni.

Zmazaný užívateľ

9
2019-02-11 14:38:02

praveze bezne dva krat tyzdenne hravaju a to popritom asi aj trenuju nie? trening je mnohokrat tiez slusna zataz co si asi niekto neuvedomuje...extremne pretazenie je relativne vzhladom na kazdy jeden organizmus....a dedinki futbalisti chodia niektori tiez aj do normalne prace a tam zrejme kazdy jeden sedi s vylozenymi nohami...

maryann

-2
2019-02-11 14:28:43

*na

Pradotissa

-2
2019-02-11 22:26:06

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.