FC Barcelona pokračuje v posilňovaní svojej akadémie. Jednou z nových akvizícií cantery blaugranas sa podľa informácií katalánskeho denníka SPORT stáva Chadi Riad, stredný obranca z Mallory. Hráč je považovaný za obrovský talent sa pripojí sa k tímu Juvenil B, ktorý koučuje Franc Artiga. 

Barcelončania pracovali tvrdo na tom, aby do svojich radov získali ľavonového stopéra a podľa všetkého sa im to definitívne podarilo. Madridský denník Marca už pred mesiacom písal o tom, že Katalánci zvádzali s Villarrealom boj o Chadiho Riada, mladíka z Mallorcy. Ako sa podarilo zistiť denníku SPORTblaugranas z tohto súboja vychádzajú víťazne a medzičasom už uzavreli s futbalistom prvú dohodu. Riad momentálne trávi posledné mesiace vo svojej pôvodnej akadémii, kde vyniká svojím skvelým ťahom na loptu a svojou dominanciou v súbojoch jeden na jeden. Jeho enormný progres neunikol ani trénerom marocského reprezentačného družstva, ktorí ho nominovali na turnaj Youth African Games pre ekipy do pätnásť rokov. Chadi zažiaril a bol kľúčovým hráčom pri zisku titulu. 

V Mallorce už podľa uvedeného zdroja o Riadovom odchode do Barcelony dobre vedia a medzičasom mu to mali nechať i poriadne pocítiť, nedávajúc mu viac šance, ako tomu bolo ešte pred niekoľkými týždňami. Okrem toho sú s transferom údajne veľmi nespokojní samotní riaditelia. 

Juvenil B bude pritom patriť medzi barcelonské tímy, ktoré bude posilňovať počas tohto leta najvýraznejšie. V klube chcú znásobiť potenciál aktuálneho družstva Cadete A a pracuje sa na tom, aby sa ku Azulgranas začlenili niektorí z najperspektívnejších futbalistov na celom Pyrenejskom polostrove. 

Zdroj: sport
Foto: sport

mikimi122

20
2019-02-11 21:56:44

Z terajšej generácie to vyzerá zatiaľ, že na A-tím majú iba Aleňa a Puig, ale dúfam, že takéto mladé talenty do takých 5 rokov prerazia do A-tímu.

Pradotissa

-33
2019-02-11 22:24:16

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

kluc

7
2019-02-12 09:32:17

Stačí keď každý druhý rok sa niekto dostane do A-mužstva. Každý druhý rok ušetrených 100m. na hráča by bolo fajn.

Vangardia

-1
2019-02-12 20:16:13

Komentár bol vymazaný kvôli porušeniu kódexu diskutujúceho.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.