Samuel Umtiti robí všetko, čo je v jeho silách, aby si vybojoval miesto v nominácii na prvý zápas osemfinále Ligy Majstrov, ktorý Barcelona odohrá s Olympique Lyon. Francúzsky stopér dnes ráno trénoval v Ciutat Esportiva Joan Gamper.

Miesto v nominácii na zápas Ligy Majstrov s Lyonom je veľkým snom Samuela Umtitiho, ktorý je odchovancom tohto klubu a za svoj futbalový rozvoj vďačí práve Francúzom.

Výzva, ktorú si hráč stanoval, je však ohromná. Aj keby sa Umtiti ocitol na zozname povolaných hráčov, do Lyonu by odletel bez lekárskeho povolenia hrať a jeho šance na minúty na trávniku sú mizivé.

Pre Umtitiho je však už samotná cesta do Lyonu veľkým úspechom. Naposledy bol však na zápas prvého tímu povolaný ešte 23. novembra 2018. Vtedy na Wanda Metropolitano v zápase s Atléticom Madrid odohral celých 90 minút. Odvtedy v každom prípade nehral ani raz, pretože sa ukázalo, že stav jeho kolena nie je dobrý.

Včera však Umtiti trénoval s tímom a dnes sa do Ciutat Esportiva vydal na vlastnú päsť trénovať individuálne. Je zrejmé, že jeho návrat na trávniky sa blíži, ale ak chce zahrať v zápase s Lyonom, ide o boj s časom. V klube sa napriek Umtitiho snu nechce nikto uponáhľať. Predstavitelia Barcelony majú na pamäti aj zápas s Atléticom Madrid, počas ktorého sa Umtitimu obnovilo zranenie. Ako lekári, tak aj všetci v klube oceňujú snahu stopéra dostať sa na trávnik v čo najkratšom čase, no všetko je nutné brať s rozvahou.

zdroj: as.com
foto: fcbarcelona.com

maryann

-2
2019-02-13 18:48:12

Umtiti by mal dostat ultimatum- operacia,alebo odchod,10 mesiacov z neho nic nemame,akurat tak blokuje financie.
Aj ked sa vrati,do 2 mes.bude tam,kde je teraz....
Pred rokom bol nas najlepsi stoper,teraz he zbytocny aj na lavicku.

maryann

29
2019-02-13 18:50:41

Obavam sa,ze Suarez bude podobny pripad,jeho koleno mu nedovoli hrat naplno a uz sa to neda ani skryt.

maros1

27
2019-02-13 18:56:38

Suhlasim s Tebou, možno by som to napisal inak, každopádne si podľa mňa myslím, že Umtiti si píli pod sebou konár

jokerito

4
2019-02-14 08:36:39

Nech sa nenahli do Lyonu, bez zapasovej praxe hrat hned LM. Videl by som to realne a skvele by bolo ak by bol fit a v dobrej forme v zapasoch s REalom.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.