Ronald de Boer, bývalý hráč FC Barcelona i Ajaxu Amsterdam, poskytol novinárom po skončení stretnutia najprestížnejšej európskej pohárovej súťaže Ligy majstrov medzi Ajaxom a Madridom krátky rozhovor. Holanďan hovoril aj o svojom krajanovi Frenkie de Jongovi. 

Šlágrom včerajšieho hracieho dňa Champions League bol súboj medzi Ajaxom Amsterdam a Realom Madrid. Duel výrazne ovplyvnila polemika týkajúca sa neuznaného presného zásahu krajného obrancu Tagliafica, pričom Los Blancos si napokon z holandskej metropoly odniesli i vďaka tomu do odvety mimoriadne priaznivý náskok 2-1. "Dnes som sledoval družstvo Ajaxu, ktoré hralo fantasticky, obzvlášť v prvom polčase. Jediné, čo mu chýbalo, bol strelený gól. Potom skórovali predsa, no nebol uznaný, čo podľa mňa nebolo úplne spravodlivé. Nemyslím si, že by to bolo správne rozhodnutie, neuznať takýto gól bolo minimálne veľmi zvláštne. Ľudia, ktorí ale majú VAR na starosti, sú mimoriadne čestní. Nič to, každopádne, nemení na tom, že podľa mňa zásah mal platiť, pretože Tadić nemohol urobiť vôbec nič," komentoval Ronald De Boer.

Vo včerajšom stretnutí nechýbal ani Frenkie de Jong, ktorý sa od prvého júla stane hráčom prvého tímu FC Barcelona. De Boer hviezdneho mladíka porovnával so Sergiom Busquetsom. "Frenkie je stále veľmi mladý, ale patrí medzi svetovú špičku, odohral proti Modrićovi skvelý zápas. Musí stále rásť, ale po mentálnej stránke je nesmierne silný a má všetko na to, aby uspel," komentoval.

"Má všetko na to, aby hral v Barce. Som si istý, že bude mať v barcelonskom strede poľa úspech, ideálne na poste Busquetsa. V prvej sezóne by mal hrávať po jeho boku, aby ho pozorne sledoval a následne ho môže priamo nahradiť."

No a napokon, Holanďan rozoberal i jeho spoluhráča Matthijsa de Ligta. "Pre mňa je na úrovni Ramosa, je neuveriteľný. Už v devätnástich rokoch má na to, aby hral za ktorýkoľvek tím na svete. Už v jeho mladom veku o ňom možno povedať, že minimálne dva roky sa drží na najvyššej svetovej úrovni," dodal.

Zdroj: md
Foto: md

Teo07

-17
2019-02-14 14:39:12

Za mňa poviem, že čo som včera videl, tak som nič nevidel... Hral vôbec...? To keď porovnám napríklad s tým Neresom, to bola úplne iná liga. Hádam sa mýlim.

cipi

21
2019-02-14 14:41:01

Jak môžeš porovnávať typ hráča ako de jong s typmi ako neres.... Ved majú úplne iné úlohy na ihrisku

Teo07

-2
2019-02-14 17:10:21

Ja neporovnavam hracov na rozlicnych postoch. Ja hovorim, ze Neresa bolo plne ihrisko a De Jong neviem, ci hral. To je vsetko. A s Busquetsom by som ho neporovnaval ani nahodou. Vedla neho je De Jong nikto. Rad to v buducnosti vezmem spat.

Alexis9

10
2019-02-14 15:00:41

Podľa mňa hral dosť dobre. Chodil si pre loptu medzi obrancov,vyvážal loptu z obrany ,rozohrával kopu akcií, často sa ponúkal hráčom na prihrávku. Nato ze ma len 20 rokov či koľko tak dosť dobre proti Realu Madrid. A z Neresom ho vôbec nemôžeš porovnávať ..... to jak keby si porovnával zo City Fernandinha so Sterlingom.

Alek

2
2019-02-14 16:32:57

tiez som ho tam vcera riaden nevidel nebolo o nom pocut ale taky Tagliafico ten hral paradne aj Tadic a Ziyech

Babco

17
2019-02-14 15:06:15

Sergia tiez nevidno ked hra :) nikto raz povedal nieco v duchu ked budes sledovat Barcu neuvidis Sergia, ked budes sledovat Sergia, uvidis cely zapas

BayernMunchen

-5
2019-02-14 15:30:25

To platilo za guardiolu. Teraz ked sa pozeras na busquetsa vidis len hraca marne sa snaziaceho dobehnut superov

emiliano

-1
2019-02-14 16:21:40

BayernMunchen tlieskam ti, neviem, prečo tie mínusky. Busi za Pepe bol všade včas, len čo vycítil stratu lopty bol za chrbtom súpera a nedovolil mu rozohrať, hoci aj drobným faulom. Busi dnes už nezískava lopty, bráni priestorovo a dozadu nestíha. Jeho čas sa napĺňa .

Babco

-2
2019-02-14 15:19:11

nova, mlada krv
B: Ter Stegen, Inaki
O: Semedo, Lenglet, Umtiti, Todibo, Murilo, Alba, Mendy, Emerson, De Ligt
Z: Arthur, De Jong, Coutinho, Alena, Puig, Roberto, Messi
U: Dembele, Malcom, Jovic, Ruiz

Milan87

-1
2019-02-14 16:00:44

Hral pekne uz sa na neho tesim myslím ze mu to u nás pojde, akurat ma nastval vysledok zapasu.putta madrid zase bol horsi ale aj tak vyhral, zacinam sa bát aby sa zase neprehaluzili az do finále lebo taketo hovno hrali vlani proti bayernu a juventusu a stacilo to. Tesim sa na buduci tyzden na lyon dufam ze sa ukazeme v lepsom svetle ako adrianom tu ospevovany united a BVB

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.