Denník Marca upriamuje pozornosť na skutočnosť, že v histórii FC Barcelona si len hŕstka brankárov dokázala získať srdcia fanúšikov a zapísať sa do dejín klubu zlatými písmenami. V tomto kontexte narážame na meno ter Stegena, ktorý neustále dokazuje, že už teraz patrí medzi legendy.

V drese Barcelony pôsobilo množstvo brankárov, na ktorých sa spomína s veľkou nostalgiou. Sú to napríklad Ramallets, Sadurni, Urruti, Zubizarreta či Víctor Valdés. Marc-André ter Stegen prišiel na Camp Nou vďaka práci predposledného z nich, keď zastával v klube úlohu športového riaditeľa a musíme povedať, že nemohol vybrať lepšie.

Počas svojej prvej sezóny nastupoval Nemec v Copa del Rey a Lige majstrov a aj jeho zásluhou Barça zaknihovala treble. Postupne však chcel hrať viac, preto si stanovil podmienku - ak sa bude ďalej deliť o minúty s Claudiom Bravom, bude v kariére pokračovať inde. Odvážna správa vedeniu sa ukázala byť efektívna a ter Stegen si získal dôveru správnej rady.

Životu v Barcelone sa prispôsobil veľmi rýchlo. Nemecký brankár sa rád pohybuje po meste metrom alebo na skútri, jednoducho sa snaží zapadnúť medzi obyčajných ľudí. V jednom z rozhovorov dokonca pripustil, že sa tu nieked cíti lepšie ako vo svojej domovine. Fanúšikovia si ho zamilovali a v šatni mu spoluhráči dôverujú, čo preukázali v mnohých vyhláseniach. Leo Messi kedysi povedal, že "Marc kope do lopty lepšie ako ja".

Rodák z Mönchengladbachu má stále len 26 rokov a pred sebou ešte veľa krásnych kapitol svojho dobrodružstva v Barcelone. V súčasnosti predstavuje najvyššiu formu hráčov tímu, pričom úspech v Lige majstrov môže vo veľkej miere závisieť na jeho výkonoch.

zdroj: marca.com

foto: fourfourtwo.com

Rossel

top komentár
47
2019-02-14 18:18:04

veľa hráčov/brankárov môže hrať v tíme pár sezón a ukazovať sa vo fantastickom svetle...ale toto z neho nerobí automaticky klubovou legendou...klubová legenda musí dať podľa mňa klubu niečo čo sa nezvykne tak často stávať, buď oddanosť na celú kariéru, mimoihriskové aktivity, nastolenie nových rekordov klubových, atď atď...proste niečo špecifické...vo všetkej úcte k Marcovi, momentálne ho za legendu nepovažujem, no je na dobrej ceste stať sa ňou a aj mu to prajem...

V1PER

10
2019-02-14 23:45:29

Ked si spomeniem ako ho tu vsetci odcudzovali ked superili s Bravom.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.