Etapa Andrého Gomesa v prvom barcelonskom tíme sa skončí už počas tohto leta, hoci futbalistov kontrakt má ešte dvojročnú platnosť. S istotou to tvrdí katalánsky denník Mundo Deportivo, ktorý sa odvoláva na zdroje z bezprostredného okolia vedenia katalánskeho klubu. 

André Gomes si hranie na Ostrovoch nesmierne užíva a je pripravený vo svojom aktuálnom pôsobisku, liverpoolskom Evertone, ostať aj počas nasledujúcich rokov. Stredopoliar Barcy momentálne v Goodison Parku hosťuje, no je prioritou všetkých zúčastnených strán, aby sa stal už počas letného prestupového obdobia kmeňovým hráčom karameliek

Aj napriek tomu, že sa nikto zbytočne naponáhľa, vedenie FC Barcelona pilne pracuje na tom, aby Gomes klub opustil čo najskôr. U blaugranas sa chcú inšpirovať úspešnou operáciou Paca Alcácera, ktorý medzičasom odišiel do Borussie Dortmund. 

Zdroje z okolia klubu denníku Mundo Deportivo mali prezradiť, že v celej záležitosti malo medzičasom dôjsť ku prvým pohybom, no zatiaľ zo strany anglického klubu žiadna oficiálna ponuka neprišla. Údajne sa v súčasnosti čaká na chvíľu, keď Marcel Brands, športový riaditeľ Evertonu, navštívi Barcelonu osobne, čo by sa malo udiať už v priebehu nasledujúcich týždňov. Popredný funkcionár The Toffees sa netají tým, že z Gomesa chcú spraviť v celku svojho vlastného hráča. Ba čo viac, o vôli získať ho nastálo hovoril verejne už aj tréner Marcos Silva.

Je však nutné uvedomiť si, že Barcelončania portugalského špílmachra nepustia lacno, práve naopak. Za Andrého zaplatili Valencii úradujúci šampióni najvyššej španielskej ligy tridsaťpäť miliónov eur a ďalších dvadsať miliónov v bonusoch, pričom za jeho hosťovanie zinkasovali niečo málo cez dva milióny. 

Doplňme ešte hádam toľko, že rodák z mesta Grijó v Evertone doslova žiari. Gomes nastúpil už do dvadsaťjeden súťažných duelov, patrí medzi kľúčových hráčov svojho mužstva a vo väčšine súbojov nastupuje ako pivot po po boku Gueyého. Najdôležitejšie ale je, že okrem manažéra si získal i plnú dôveru svojich priaznivcov, ktorí dúfajú, že bude v ekipe pokračovať aj naďalej. 

Zdroj: md
Foto: md

LaBrie

top komentár
46
2019-02-15 15:42:39

Len nech sa mu tam dari a zostane. My budeme spokojni aj Everton bude spokojny a Gomes samozrejme tiez :)

Jackopz

39
2019-02-15 15:43:46

Dúfam že ho predajú a chalan bude znovu šťastný a bude sa baviť futbalom. Veľký sympaťák, bolo mi ho ľúto keď sa mu nedarilo. Nech sa darí !

Federer

15
2019-02-15 15:47:55

Hrá tam ozaj dobre. len či vyvalia aspoň 50mil € ? To je asi 45 mil Ł. Uvidíme ...

mikimi122

7
2019-02-15 16:17:09

Mne sa osobne zdá, že sme tých 20 miliónov v bonusoch nevyplatili, ale možno sa mýlim. Bolo by dobré, keby nám za neho dali aspoň nad 45 miliónov eur. Dúfam, že z hráčov ako Gomes, Rafinha a Denis dobre zarobíme, keďže nám treba kúpiť De Ligta, Joviča, možno Mendyho a teraz sme kúpili aj De Jonga.

momo9

10
2019-02-15 19:23:12

to som chcel povedať aj ja. Nezdá sa mi že by sme platili aj tie bonusy. Ake mohli byť podmienky aby ich on splnil? ..jedna z nich bola tušim aby vyhral zlatu loptu :D

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.