FC Barcelona už zajtra narazí na Olympique Lyon v rámci osemfinále Ligy Majstrov. Pre Érica Abidala pôjde o špeciálny dvojzápas, keďže počas svojej aktívnej kariéry hrával aj za Lyon aj za Barcelonu.

Abidal pôsobil v Lyone v rokoch 2004-2007 pred príchodom na Camp Nou

"Z Olympique som prišiel ako skúsený hráč, ale s tým istým postojom ako na začiatku; s radosťou, dobrou náladou a predovšetkým nadšením do práce. Z podpisu zmluvy som mal veľkú radosť, pretože klub dominoval v domácej súťaži a hral v Lige Majstrov. Lyon mi umožnil rýchlo sa dostať do reprezentácie. Do klubu som prišiel v júni a v auguste som bol povolaný, takže si myslím, že som sa rozhodol dobre. Bol to pre mňa takisto návrat domov a do mesta, v ktorom som vyrastal."

Pekné spomienky na Lyon

"Pracoval som tvrdo a som hrdý na to, čo som do tímu vložil, ale ešte viac na to, čo mi tento klub dal. Keď som sa k Lyonu pripojil, klub mal na konte tri ligové tituly v rade. Chcel som na tejto ceste zotrvať a vyhrávať ďalšie tituly, nechcel som so sebou priniesť smolu."

"V Lige Majstrov sme boli tímom, ktorému sa ostatní chceli radšej vyhnúť. Boli sme silní ako v defenzíve, tak aj ofenzíve a nechceli sme si nechať uniknúť žiadnu príležitosť. Juninho dokázal urobiť rozdiel v každom momente strelou z priameho kopu. Z toho dôvodu sa nám veľké európske kluby snažili vyhnúť."

Smer Barcelona v roku 2007

"Bol som smutný, pretože som opustil priateľov a skvelý klub. Prežil som tam pekné chvíle, ktoré mi umožnili rozvíjať sa ako športovcovi, tak aj po ľudskej stránke. Chcel som si to všetko udržať a využiť v Barcelone. Keď som tam pricestoval, bol som ohromený skromnosťou klubu aj osôb, ktoré tam pracovali a takisto aj hráčov."

Ťažká zmena

"Na začiatku bola pre mňa najťažšia filozofia klubu a hra. Predo mnou tam boli veľkí hráči a tak som zo seba musel dať všetko a čo najrýchlejšie pochopiť spôsob fungovania klubu. Mohol som zatnúť zuby, ale musel som byť aj silný, mať charakter a vedieť, čo sa odo mňa chce. Ak máte nejaký cieľ, je jedno, čomu musíte čeliť, pretože to môžete dosiahnuť."

V súčasnosti pôsobí ako Športový riaditeľ FC Barcelona

"Uplynul nejaký čas a chcel som sa vrátiť. Osoby z klubu mi zavolali a povedali mi, že mi dôverujú. Musím vynaložiť najväčšie úsilie, akého som schopný. Nie je to jednoduché, pretože ako bývalý hráč musím čeliť očakávaniam mnohých osôb. Keď podpíšem hráča, ktorého všetci chceli, cítim sa hrdý, ale najlepším pocitom je objaviť diamant, ktorý nikto nepozná a ktorý sa v budúcnosti stane hviezdou klubu."

zdroj: mundodeportivo.es
foto: fcbarcelona.com

Milan87

5
2019-02-18 20:09:29

Mate tam chybu aibdal? Inak super článok

LaBrie

5
2019-02-19 08:21:04

Ta posledna veta sa mi paci najviac. To su veci, ktore sa podaria nie casto....

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.