Zástupcovia FC Barcelona vydali oficiálne vyjadrenie, v ktorom výrazne popreli skutočnosť, že spolu s tímom do Francúzska cestovalo dvadsať radikálnych fanúšikov, ako deklaroval Joan Laporta. Celá téma je v súčasnosti mimoriadne horúca a blaugranas s ňou poputujú až na UEFA. 

Joan Laporta, bývalý prezident FC Barcelona, prišiel po úvodnom stretnutí osemfinálového dvojzápasu Ligy majstrov proti Olympique Lyon s tvrdením, podľa ktorého niekoľko radikálnych fanúšikov blaugranas malo cestovať prostriedkami organizovanými samotným klubom. Katalánci to však rázne popreli a v nadväznosti na Laportove slová vydali oficiálne vyjadrenie. "Mossos d'Esquadra a zástupcovia polície v Lyone zaznamenali v Lyone prítomnosť skupiny zhruba dvadsiatich radikálnych fanúšikov, ktorí do mesta pricestovali na svoju vlastnú päsť. Klub popiera, že by akokoľvek patrili k nemu," znelo vo vyhlásení. 

Ba čo viac, spomínané vyjadrenie vo svojom druhom bode dodáva, že klub bol výrazne proti vstupu skupiny priaznivcov na štadión, komentujúc, že Azulgranas nesúhlasia so skutočnosťou, že im Únia európskych futbalových zväzov dovolila kúpiť si lístky. "Policajná prefektúra Lyonu sa rozhodla dovoliť Olympique predaj lístkov pre túto skupinu a ich následné umiestnenie do zóny socios, fanúšikov a partnerov FC Barcelona," pokračuje vyhlásenie. 

Direktíva úradujúceho španielskeho ligového šampióna túto situáciu len tak nenechá. "FC Barcelona sa v tejto veci obráti okamžite oficiálnou sťažnosťou smerom na Úniu európskych futbalových zväzov UEFA. FC Barcelona bude aj naďalej pokračovať v práci na zlepšovaní svojich procesov a mechanizmov pre kontrolu prístupu k pohybu prvého tímu. Spoločne s Mossos d'Esquadra je inštitúcia odhodlaná bojovať proti akejkoľvek forme násilia, ktoré sa objavuje vo svete tohto športu," dodáva. 

Pripomeňme, že Barcelončania na Stade de Lyon v súboji najprestížnejšej európskej klubovej súťaže Ligy majstrov uhrali bezgólovú remízu a pred odvetou sú tak v dobrej východiskovej pozícii. Druhý duel osemfinálového dvojzápasu proti Olympique sa uskutoční na Camp Nou už trinásteho marca s výkopom o dvadsiatej prvej hodine. 

Zdroj: md
Foto: md

rominho

12
2019-02-21 13:26:43

boixos nois robia aspon atmosferu, odkedy ich vyhodili z camp nou, to tam vyzera ako na pohrebe..

Marian

2
2019-02-21 16:46:22

Tak keď na Camp Nou ich vedenie nepustí, chodia Boixos nois na výjazdy podporovať svoj tím. Neviem, čo to vedeniu vadí. Neviem o tom, že by tam robili nejaký bordel.

Keirasenna

-5
2019-02-21 20:42:49

Chcete nájsť ženu za jednu noc? Vitajte https://huit.re/...

Forest100

0
2019-02-22 20:19:36

Blokni toho úchyláka, chodia tu aj deti.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.