Samuel Umtiti, francúzsky stredný obranca blaugranas, sa v stredajšom prvom stretnutí osemfinálového dvojzápasu Ligy majstrov proti Olympique Lyonu vrátil do barcelonskej nominácie. Ernesto Valverde s ním mohol počítať po prvý raz po troch mesiacoch, no odpoveď na otázku, či už je stopercentne fit naozaj, zostáva vskutku neznáma. 

Skutočnosť, že Samuel Umtiti sa po dlhočizných dvanástich týždňoch vrátil do zápasovej nominácie, je fantastickým prvým krokom k jeho návratu. Vzhľadom na závažnosť Francúzových zdravotných problémov týkajúcich sa ľavého kolena však na Camp Nou nechcú nič uponáhľať a pred jeho raketovým návratom uprednostniť plnú rekonvalescenciu.

Opatrnosť trénerského a lekárskeho tímu čerpá z konkrétnej osobnej skúsenosti z Wanda Metropolitano, kde si proti Atléticu pred tromi mesiacmi Umtiti obnovil svoje zranenie, pretože nastúpil priskoro. Podobný scenár si viac nechce nikto pripustiť a prioritou Azulgranas bude spoliehať sa na Samuela v top forme na konci aktuálnej sezóny. Podľa katalánskeho denníka SPORT je v plánoch trénera Valverdeho nenasadiť zadáka ani v sobotu v rámci domácej ligy proti Sevilli, ani v následnej dvojici stretnutí na Bernabéu. FC Barcelona nastúpi na štadióne Madridu najprv dvadsiateho siedmeho februára v pohári a tri dni nato i v Primere División.

Ba práve naopak, ciele sú nastevené oveľa reálnejšie a scenárom má byť Umtitiho skúšobné nasadenie až šiesteho marca, a to dokonca v rámci duelu bez akejkoľvek dôležitosti. Bývalý hráč Lyonu by sa mal do zápasového kolotoča vrátiť na Nova Creu Alta proti Girone, hrajúc Katalánsky superpohár. 

V prípade, že Umtitiho koleno, s ktorým má dlhodobé problémy, zareaguje počas "generálky" s katalánskym rivalom dobre, Txingurri ho začne postupne začleňovať aj do vážnych súbojov. Pred reprezentačným brejkom čakajú na Barcu následne ešte dve stretnutia, najprv bude na Camp Nou čeliť Rayu Vallecano a neskôr sa predstaví na Benito Villamaríne proti Betisu.

Od rodáka z kamerunského Yaoundé sa očakáva, že bude tvoriť jadro barcelonského mužstva ešte v mnohých nasledujúcich sezónach. Vo svojich dvadsiatich piatich rokoch už nastúpil do dvadsiatich siedmich meraní síl vo francúzskej reprezentácii a v uplynulých sezónach patrl medzi kľúčové tváre blaugranas

Zdroj: sprot
Foto: sport

LaBrie

17
2019-02-22 08:24:11

Som velmi zvedavy, co sa z toho nakoniec vykluje, ale nevidim to moc ruzovo.....

Fishinko

15
2019-02-22 08:57:45

snad kazdy si praje aby bol fit a na ihrisku.. ale bojim sa ze aj tak pojde na dalsiu operaciu

LaBrie

9
2019-02-22 10:24:00

...no ved prave, to su tie veci, ze ho to nakoniec neminie a stratil zbytocnym vahanim a spekulovanim skoro celu sezonu.....

maryann

3
2019-02-22 12:39:35

Prave o to ide,ze na operacii este ziadnej nebol,keby bol,fit a bolo by po probleme,ale on stale spekuluje ako ta Mara........

Fishinko

5
2019-02-22 12:42:45

pokial sa dobre pamatam, ako mlady bol na operacii a mal s tym komplikacie.. preto sa boji dalsej

Chrisler

14
2019-02-22 09:20:09

ja mam najvacsi strach z toho, ze aj ked sa vrati, uz to nebude stary dobry Sam. S takymito problemami bude mat hlavu nastavenu na opatrnost. Nebude v subojoch tak dorazny, lebo niekde hlboko v hlave sa bude bat zranenia kolena.

jokerito

-7
2019-02-22 10:07:06

domacej ligy proti Seville? Ved hrame vonku nie?

Fishinko

9
2019-02-22 10:17:34

domaca liga ako sutaz ;) nie domaci zapas

jokerito

2
2019-02-22 10:23:55

aha ok, som to pochopil inak.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.