Palmeiras súrne potrebuje predávať. Z tohto prostého dôvodu aktuálny šampión najvyššej brazílskej súťaže umiestnil na prestupový trh hneď niekoľkých hviezdnych reprezentantov v kategórii do dvadsať rokov, ktorí sa budú presadzovať v aktuálnom tíme náročnejšie. Družstvo si za svoju prioritu stanovilo triumf v Copa Libertadores a na to, aby triumfovalo na scéne tejto prestížnej súťaže, sa bude spoliehať skôr na futbalistov so skúsenosťami. 

Jedným z hráčov, ktorí by mohli opustiť Palmeiras už čoskoro, je ľavý krajný obranca Luan Cándido, ktorý miluje ofenzívne výpady a vyznačuje sa svojou všestrannosťou, keďže neraz nastupuje i v strede poľa. Tento iba osemnásťročný futbalista je 184 centimetrov vysoký a dominuje vzdušným súbojom. Mladík sa nedávno predstavil na Majstrovstvách Južnej Ameriky do dvadsať rokov, kde patril medzi hráčov brazílskej základnej jedenástky a tvoril dvojicu bekov s Emersonom, ktorý medzičasom podpísal kontrakt s FC Barcelona. 

Luan Cándido je považovaný za perlu mládežníckeho systému Palmeiras, čo je jedna z najkvalitnejších akadémií na celom kontinente. Jeho obrovský progres zaujal viacero svetových veľkoklubov vrátane Barcelony a Manchestru City či Borussie Dortmund s Olympique Lyon

V Barce celú situáciu v týchto okamihoch zvažujú. Jeden z riaditeľov Palmerias Alexandre Mattos počas týždňa navštívil počas svojho pobytu v Európe Katalánsko osobne a tlač začala okamžite špekulovať o tom, že údajne blaugranas svojho zadáka ponúkol. Okrem toho mal Mattos navhrnúť predaj iného obrancu Vitaa, hoci vo vedení podobnú možnosť vraj okamžite odmietli. 

Na rozdiel od Vitaa, ktorý Barcelonu nezaujímal nikdy, v Luanovi Cándidovi vidia na Camp Nou zaujímavého futbalistu do budúcnosti. V prípade, že budú rokovania medzi obomi celkami úspešné, Brazílčan by sa mohol v nasledujúcom ročníku zaradiť ku rezerve Azulgranas a následne by mohol putovať na hosťovanie do jedného z kvalitnejších európskych družstiev. 

Luan má v Palmeiras kontrakt platný do roku 2020 a očakáva sa, že má pred sebou sľubnú budúcnosť. Nuž, musíme si počkať, ako sa situácia "nového Daniho Alvesa", ako ho prezývajú, vyvinie. 

Zdroj: sport
Foto: sport

blauigrana

16
2019-02-22 20:50:59

na poste Daniho máme jasnú jedničku a budúcnosť...radšej ponúknite niečo miesto Suaréza

kluc

17
2019-02-22 20:55:35

Candido je LB, k Alvesovi je prirovnávajú z hľadiska útočných výpadov, nie postu.

s1ck_1

-2
2019-02-22 20:57:11

toho barcelona nekupi ... abidal nedovoli ked to nie je francuz :D

loptajegulata

3
2019-02-22 21:10:00

Nevolali tak aj Semeda v minulosti?

el_dominiko

16
2019-02-22 21:29:57

Ako záskok za Albu by mohol byť a postupne by sa vypracoval

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.