Ernesto Valverde, tréner FC Barcelona, na tlačovej konferencii analyzoval nadchádzajúce stretnutie španielskej La Ligy Santander medzi jeho blaugranas a Sevillou. 

Rozdielny zápas v porovnaní s pohárom

"Sevilla je na svojom vlastnom štadióne naozaj nebezpečná, nie je žiadnym tajomstvom, že vonku sa im darí oveľa menej, čo je ich obrovskou slabinou. Predstavujú mimoriadne zdatného súpera, ktorému sa nesmierne darí v dueloch s mužstvami z hornej časti tabuľky. Nezabúdame na to, že sme tu prehrali."

Kľúčový duel

"Budeme čerpať z toho, že sme odtiaľ naposledy odchádzali ako porazení. Budeme hrať proti tímu, s ktorým sme to mali vždy náročné, a zajtra očakávame mimoriadne ťažký súboj. Stretnutie bude veľmi dôležité, uvedomujeme si, čo znamená pre vývoj sezóny."

Luis Suárez

"Po fyzickej stránke je na tom fantasticky. Pred týždňom začal konečne len na lavičke náhradníkov, a tak si trochu oddýchol aj on. Teraz pred sebou máme tri duely, uvidíme teda, ako to bude pokračovať. Vynechať ho je veľmi náročné, pretože jeho prítomnosť je garanciou príležitostí."

Messi

"Absolútne nič sa nezmenilo. Pri Messim zdieľam názory, o ktorých hovorili naši súperi."

Jedno Clásico v pohári a jedno v lige

"Sme si dobre vedomí ich dôležitosti a významu pre svet futbalu, ale nateraz myslíme na zajtrajší duel, ktorý bude dosť náročný sám osebe. Dobre vieme, o čo sa bude hrať."

Umtiti

"Myslíme si, že je k dispozícii. Sme si vedomí prítomnosti náročných a komplikovaných súbojov, ktoré máme pred sebou, a o jeho kvalitách nikto nemôže pochybovať."

Stihne Arthur Clásico?

"Neviem. Zatiaľ s tímom nevykonával žiadne cvičenia. O všetkom sa rozhodne na začiatku budúceho týždňa, v tejto chvíli vám na túto otázku naozaj neviem odpovedať."

Jesús Navas

"Pre Sevillu predstavuje kľúčového hráča, ktorý nám vždy komplikoval život. V pohári proti nám odohral fantastický súboj, avšak zranil sa. Kalendár je náročný pre všetkých a pýta si svoju daň v podobe zranení, čo už teraz bude musieť vyhodnotiť jeho manažér."

Rotácie

"Za sedem dní na nás čakajú tri nesmierne náročné stretnutia. Musíme sa nad tým trochu zamyslieť a zvážiť, do akej miery by bolo teraz vhodné, aby sa niekto zranil."

Zdroj: marca
Foto: marca

el_dominiko

14
2019-02-23 08:18:25

Som zvedavý jak to nakombinuje, predsalen sú to 3 ťažké zápasy v priebehu týždňa

Eldress

top komentár
42
2019-02-23 08:28:08

Vím, že většina by Suareze už prodala a souhlasím, že jeho efektivita a schopnosti jako gólostroje jsou hrozný. Ale on furt běhá, čímž strhává obránce a tvoří prostor pro ostatní hráče. Jeho přínos není v gólech, ale rozhodně tam je, nebo to tak není?

Alirael

20
2019-02-23 08:50:02

Predat Luisita by bola skoda, ale trebalo by doplnit jednoho mladsieho utocnika, ktory by snim rovnocenne rotoval.

Babuca

3
2019-02-23 12:39:56

Konečne niekto kto chápe silu a dôležitosť Suaréza v širších súvislostiach, palec hore

JURITO

5
2019-02-23 13:03:04

za tolko milionov co berie barcelona moze kupit 10 hracov ktori tam budu len behat a otravovat obrancov ...dokonca aj mna

blauigrana

5
2019-02-23 13:10:03

Eldress súhlasim ale nemyslíš si že by to zvládol aj niekto iný ktorý by dokázal aj kombinovať a podržať loptu, súboj 1v1...už by to trebalo omladiť

gladius

1
2019-02-23 13:51:52

Jeho prítomnosť je garanciou nevyužitých príležitostí. Suaréz nikdy nebol technik, mal by strieľať na bránu z každej príležitosti. Keď dá dobrú prihrávku, tak je to skôr náhoda. Je to čistý zakončovateľ. Myslím, že sa ešte preberie, lebo to je život-raz hore, raz dole, len nikto nevie kedy. Všetci dúfame, že čoskoro.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.