Lionel Messi sa v stretnutiach proti andalúzskej Sevilli vyžíva. Argentínčan to jasne deklaroval aj v dvadsiatom piatom kole La Ligy Santander na Estadio Sánchez Pizjuán, v ktorom zaznamenal hetrik a rozhodol o triumfe hostí pomerom 2-4. Po zápase hovoril aj o ňom tréner Los Hispalenses Pablo Machín. 

Lionel Messi

"Hrali sme proti jednému z najlepších klubov na svete a rozhodne proti najlepšiemu futbalistovi planéty, ktorému sa navyše hranie proti nášmu tímu podľa všetkého v poslednom čase nejako zapáčilo."

Zápas

"Aj napriek tomu, že sme mimoriadne sklamaní, pretože sa nám nepodarilo vyhrať, si z tohto stretnutia musíme zobrať to pozitívne, pričom takýchto vecí dnes bolo viacero. Moji hráči sú na deväťdesiatdeväť percent vyčerpaní, a tak vám k tomu viac nemám čo povedať. Naša taktika fungovala fantasticky, vytvorili sme si vďaka dlhým nákopom množstvo príležitostí. Na druhej strane sa však opäť objavili zranenia, prišli sme o množstvo energie... Museli sme urobiť dve striedania obrancov, čo nie je bežné, a keď sme následne chceli oživiť útok, už sme nemali ako zareagovať."

Zranenia

"Nehovorím to iba preto, lebo by som sa chcel vyrovnávať, ale strata oboch našich krajných obrancov výrazne ovplyvnila priebeh celého duelu. Wöber hral naozaj výborne, na svojej strane bol prakticky voľný a Ben Yedder si skvele počínal v súbojoch s Busquetsom. Celý prvý polčas bol takmer dokonalý, ale po zmene strán sme naň nedokázali nadviazať. Čelili sme výbornému družstvu, ktoré si ale proti nám potreboval siahnuť na dno svojich síl."

Výsledok

"Napokon nám i tak ostane len výsledok, opäť sa opakuje situácia, keď sme mali príležitosť triumfovať, ale napokon sa nám to nepodarilo. Práve na tejto činnosti potrebujeme zapracovať, svojim hráčom neustále prízvukujem, že môžeme skórovať hoci aj v poslednej minúte."

Sevilla sa medzitým ocitla v obrovskej výsledkovej kríze. Andalúzania získali iba šesť z posledných dvadsiatich siedmich bodov a v tabuľke tak medzičasom klesli až na piate miesto. Našťastie pre nich však teraz príde vytúžený týždeň voľna a v následnom dvadsiatom šiestom kole meranie síl s Huescou. 

Zdroj: marca
Foto: marca, md

mentor

top komentár
46
2019-02-23 22:11:34

Povedal, že Messi sám zápas nevyhrá, teraz sa mu niektorí smejú. Lenže je to stále pravda. Messi je rozdielový, ale aj sám vždy zdôrazňoval, že by bez spoluhráčov nikdy nič nedosiahol. Messi by nikdy nepovedal, že rozhodol on sám a nie pre falošnú skromnosť. Napríklad tretí, rozhodujúci gól zariadil Roberto. Začal akciu v strede, potom si dal šprint na plné gule na krídle a napokon krásne zbadal priestor na prihrávku Alenovi. Tá prihrávka bola kľúčová. Roberto má skrátka videnie kreatívneho záložníka a preto ho aj Valverde nasadil, keď chcel viacej útočiť. Rovnako skvelý bol aj center ľavačkou Rakitiča, keď svojou slabšou nohou prihral Messimu na prvý gól. Skrátka dnes vyhrala Barca. Keď prehrá, prehrajú všetci, keď vyhrajú, tiež vyhrajú všetci. Dnešný výkon ma veľmi potešil. Hlavne efektívnosť, ktorá nám predtým dosť chýbala. Ak by sme boli takto efektívni, rozbili by sme aj iných súperov. Snáď to už pôjde.

Adam

4
2019-02-23 22:33:06

V niecom mas pravdu, ale na druhej strane prihravku ci center vedia dat aj ini hraci a nakoniec neboli to nahravky do cistych goloviek, do osamoteneho priestoru, kde uz stacilo iba doklepnut loptu, ale goly si musel Messi pripravit

mentor

10
2019-02-23 23:00:50

Nijako neznižujem Messiho geniálne gólové riešenia, ale zdá sa mi absurdné tvrdiť, že vyhral zápas sám. Podobne krásne zakončenie dnes predviedol aj Luis a nikto hádam nepoprie, že by sa mu to bez Messiho nahrávky nepodarilo. Niektorí ľudia akoby pozerali futbal len tesne pred strelením gólu a zabúdajú na to, čo všetko tomu predchádzalo.

s1ck_1

32
2019-02-23 22:17:28

na druhej strane celkom sympatické že chceli hrať futbal a nie antifutbal ako napr atletico

www.JW.ORG

-7
2019-02-24 00:02:57

Máte někdo zájem o vsechny O2 sporty, DIGI sporty + Orange sporty na 3 zarizeni za 100 Kč mesicne? Pokud ano, piste do soukrome zpravy

SEJMALCUK

1
2019-02-24 10:38:36

O co jde?

ximpp

11
2019-02-24 00:16:17

Jeho letošní statistika 25+11 je něco úžasného. Co k tomu dodat? Snad jen srovnání s úřadujícím nejlepším fotbalistou světa Modričem : 2+4.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.