Fanúšikovia katalanského celku dávajú posledné mesiace najavo svoju nespokojnosť s rozvojom La Masie a prezident klubu Bartomeu to údajne začal riešiť.

Podľa Bleacher Report je jedným z hlavných dôvodov predĺženia kontraktu s Ernestom Valverdem prísľub znovuoživenia slávnej akadémie. Barcelonský tréner si mal vyhliadnuť 5 hráčov, ktorými sú Moussa Wagué, Riqui Puig, Oriol Busquets, Abel Ruiz a Juan Miranda. Nemôžeme však očakávať náhle nasadzovanie týchto talentov do ligových zápasov.

Táto dohoda môže byť pomerne klamlivá vzhľadom na to, že Valverde nerád riskuje a často nasadzuje takmer identickú zostavu. Pätica „vyvolených“ tak dostane šancu zrejme len v predsezónnej príprave a v prvých kolách španielskeho pohára. Aj keby niekto z nich zaujal výkonmi, je takmer isté, že priestor v lige nedostane.

Najväčšiu šancu majú Miranda, Ruiz a Puig. Jordi Alba pomaly starne a už teraz nemá žiadnu náhradu, Miranda ho už túto sezónu párkrát zaskočil, ale Valverde na jeho pozíciu radšej nasadzuje Nelsona Semeda. Forma Luisa Suáreza, ktorý taktiež nemá náhradníka, neustále klesá a Abel Ruiz by tak vo výnimočnej situácii mohol dostať priestor. Esom v rukáve by mal byť Riqui Puig, ten je totiž považovaný za aktuálne najväčšiu perlu La Masie. Pri toľkých záložníkoch v prvom tíme to však tiež nebude mať vôbec ľahké.

Bude teda zaujímavé sledovať, ako dopadne cesta do prvého tímu pre tieto mladé nádeje najslávnejšej futbalovej akadémie.

Zdroj: sportskeeda.com
Foto: sportskeeda.com

LaBrie

35
2019-02-25 08:23:25

Dufam, ze nasu zalohu budu v blizkej buducnosti tvrdit hraci, ako DeJong, Arthur, Puig a Alena....

Milan87

25
2019-02-25 08:24:32

Chalani su sice super, ale reálně ma na Ačko Barcy zatial iba Riqui ale moze sa to kludne zmenit a mozu ukázat progres. Aleňa tiež dlho pengloval medzi Ačkom a Béčkom a vidíme na akú úroveň sa vypracoval a ešte stále napreduje. Viem ze legendami mládeže su xavi, iniesta, puyol, busi atd. Doba je ale ina a preto by si mali brat priklad hlavne od Aleňi a Sergiho lebo za poslednych 10 rokov su asi jediný kto sa realne chytil. Drinou pokorou skromnostou a s láskou k barcelone, k socios, cules, katalancom......to je ta cesta. Veď tý čo sa nechali kúpiť inde uz v mladom veku aj tak nie sú nikde. Nepocut o nich nič. Sergimu sa vyplatilo makat, obetoval pre nás aj svoj post na ihrisku len aby bol platný pre tým aby nám pomohol, kludne mohol ist niekam inam a hrať tam záložníka ale nebola to pre neho ziadna alternativa. Alenovi sa to začíná vyplacat tiež a robi mi neskutocnu radost. Nadáváme ze akademia nie je tak zapojena ako za cias pepka ale priznajme si,

že do teraz tam dlho nebol taky talent ako sú tam nastastie teraz.Drzim chalanom palce a dúfam ze majú usporiadane svoje hodnoty.
Visca el Barca

ladisf

7
2019-02-25 11:53:58

Kde jsou ty časy, kdy se Pép nebál v důležitých utkání LM nasadit Cuencu nebo Tella.

PETERKRIZAN

5
2019-02-25 13:28:52

ernesto tak nasadi ich do zapasu v poslednom kole laligy ked budeme mat 10 bodovy naskok od 70 minuty aby si suaret,alba a busquets odychli pred letnou pripravu,uz to je na smiech čo robi,malcolm po skvelom vykone ani nepipol viac

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.