Súčasný hviezdny futbalista Vissel Kobe a bývalý kapitán FC Barcelona Andrés Iniesta poskytol rozhovor portálu Goal. Rodák z Fuentealbille hovoril prioritne o perspektívnom mladíkovi blaugranas Ousmane Dembélém, jednom z najdrahších špílmachrov celej futbalovej histórie. 

Andrés Iniesta vo svojej kariére už nemal možnosť hrať po boku Ousmane Dembélého, no keďže aj naďalej pozorne sleduje počínanie svojho bývalého klubu FC Barcelona, kvalít francúzskeho mladíka si je veľmi dobre vedomý. "Je to jedinečný futbalista, ktorý je schopný svojimi vlastnými schopnosťami rozhodovať zápasy. Ousmane je mimoriadne, naozaj mimoriadne rýchly a má kľúčový charakter," komentoval Iniesta v rozhovore pre Goal.

Dembélého typickou vlastnosťou, ktorou vyniká, je práve rýchlosť, prezentujúc sa ako blesk už počas pôsobenia v Borussii Dortmund. Francúz je však okrem toho i nesmierne gólový. "Barce pomáha svojím veľkým talentom a navyše pravidelne skóruje," pokračoval. 

Stredopoliar Vissel Kobe nielenže rodáka z mesta Vernon chválil, no dokonca o mosquitovi povedal, že sa z neho môže stať v budúcnosti fundamentálny článok Azulgranas"Iste, môže byť pre Barcu veľmi, veľmi dôležitý, kľúčový," dodal na túto tému. 

Na Dembélého Barcelonu teraz čaká v španielskej Primere División ďalšie El Clásico, pričom Katalánci aktuálne absolútne dominujú tabuľke so siedmimi bodmi na druhé Atlético Madrid. "Barca je vo výhode, prirodzene, ale vo februári sa ligy nevyhrávajú. Do konca ostáva veľa zápasov, prichádza Liga majstrov. Bude to ešte náročné obdobie a nezabúdajme na Atlético, rojiblancos sú aktuálne najväčšími barcelonskými rivalmi. Čaká na nás boj vzrušujúci až do konca," analyzoval Don Andrés. 

Počas svojho pobytu na Camp Nou odohral súboj proti Realu Madrid Iniesta celkovo tridsať ráz, no vybrať si jedno obľúbené Clásico vôbec nie je jednoduché. "Je ťažké rozhodnúť sa len pre jeden zápas, ale výhry pomerom 6-2 a 4-0 na Bernabéu boli vskutku výnimočné. Okrem toho sme vyhrali výsledkom 5-0 v Barcelone, ale boli tu aj iné stretnutia, oveľa viac vyrovnané, v ktorých sme triumfovali, no navonok vyzerali menej výnimočne. S radosťou spomínam aj na tieto duely," zakončil. 

Zdroj: goal, sport
Foto: archív, sport

LaBrie

22
2019-03-01 07:54:55

Osobne som velmi rad, ze mame Dembeleho. Verim, ze nas bude este velmi tesit jeho hrou. Myslim si, ze je celkove uzitocnejsi ako Mbappe.....

Michal017

-7
2019-03-01 08:58:27

No tak to já si teda nemyslím. Mbappe je mladší, gólovější, stejně rychlý a především mnohem spolehlivější. Když nastoupí Dembo je to pro mě taková loterie, buď pokazí úplně každou přihrávku, nebo odehraje excelentní zápas. Musí se dostat zpátky do formy, ve které byl před zraněním.

Kubo11

18
2019-03-01 08:52:41

,,Andrés Iniesta vo svojej kariére už nemal možnosť hrať po boku Ousmane Dembélého.” Nezdá sa mi.

Radovan

7
2019-03-01 09:13:38

Troska sa sekli

Nalim

18
2019-03-01 09:21:00

Som rád že náš velikán Iniesta sa takto vyjadril o Dembelem. Keď ho tu futbaloví odborníci posielali do pekla za jeho prehrešky zaspania. Stačilo mu podať pomocnú ruku, vysvetliť v akom klube sa ocitol, čo si môže a nemôže dovoliť. Je to famózny hráč, ktorý robí futbalové veci s ľahkosťou a prirodzenosťou. Dnes je situácia taká, že veľký Leo a celá Barca ho po únikoch a finálnych prihrávkach úprimne objímajú s to celé hovorí za všetko. Po celé dni som tu zaňho bojoval svojimi príspevkami, aby sa tu odborníci spamätali a neposielali do horúcich pekiel. Je mladý, nevyzretý, neusadený, pôsobý bojazlivo. Ale vidíte, je uznávaný hviezdami Barci. Takéhoto hráča sme tu potrebovali ako soľ. Dáva zabudnúť na Neya a jeho maniere. Jeho kvalita pôjde ešte len hore. Teším sa na každý zápas a tak ako si užívame Lea, si užívam Demba. Kto sa díva na jeho prejav, musí byť udivený. Samozrejme, je tiež len človek a nemusí mu výjsť každý zápas tak ako iným veľkým hracom. Makej Dembo !!!

Milan87

13
2019-03-01 09:51:23

Nalim, ty si sa ho zastával vždycky a mal si pravdu, mňa párkrát teda pekne vytocil ale tiez som videl ze ma v sebe niečo viac ako neymar, niečo co je mimoriadne, ten pohyb na lopte, tazko sa to vysvetluje ale myslkm ze ma nieco ako napr. Ronaldhinho, nieco co nemá nikto iný. Ja to v nom vidím a keď beží s loptou v sprinte ani ja neviem kadial si tu loptu hodí, akoby každým krokom urobil finticku telom ale on to robi prirodzene. Velmi ma baví Dembi a som rád že je u nás

PETERKRIZAN

-4
2019-03-01 12:40:31

vynikajuci futbalista,len troch nasprostalý,ak mu v hlave uprataju,raz ziska zlatu loptu,ak nie,skonci ako baloteli

Nalim

9
2019-03-01 13:59:19

Peter Križan: Keď tu rozoberieš futbalové vlastnosti Demba a budú všetky mínusové, niečo si o Tebe pomyslím, ale beriem to ako Tvoj názor.
Len že, Ty sa o ňom vyjadruješ urážajúco: “len trochu nasprostalý”! Kde žiješ, ako žiješ, čo si dosiahol v živote? To sú otázky, na ktoré tu ľuďom neodpovieš, s ani to nikoho nezaujíma. Nikdy neurážaj (nesúď) človeka, nie si toho hoden, lebo ak on je trochu nasprostalý, tak Ty si sprostý ako baganec. Nikdy nebudeš behať tam kde on, nikdy Ťa Leo a hráči Barci neobjímu, a to len preto že Ťa nikto neuznáva a si asi nula. Rozmýšľaj, verím, že už takéto veci písať nebudeš, aby Ťa karma nepotrestala.

PETERKRIZAN

-7
2019-03-01 17:24:44

Myslel som futbalovo nasprostaly,za tym si stojim,90 percent jeho rieseni bolo zlych,teraz je 80,90 peecent prihravok zkych,teraz 80,takebt inac ohromny,ake za 2 roky hadam presnejsie prihrat sa nihol naucit,ale individualne a technicky gamizny,kolektivne takmer nulovy,aby som ti vysvetlil,jeho iq okrem futbaloveho neriesim,tam ma ohromne rezervy

Nalim

3
2019-03-01 18:03:46

Peter prosím Ťa, beriem Ťa kamarátsky. Píš tu čo najmenej, keď si triezvy a už vôbec nepíš keď máš vypité. Veď to nemá hlavu ani pätu. Čo si tu o Tebe pomyslia ľudia.

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.