Ernesto Valverde na tlačovej konferencii pred druhým El Clásisom hovoril o možnej zostave Blaugranas či zhodnotil hráča Realu Madrid Viniciusa.

Ďalšie víťazstvo na Bernabeu?

"Je to iná súťaž. Už som však povedal, že je veľmi ťažké dosiahnuť dobrý výsledok s tým istým tímom v dvoch zápasoch po sebe. Hráme o body. Samozrejme sa posnažíme vyhrať, pretože La Liga to vyžaduje. Víťazstvo by pre nás znamenalo výrazný morálny stimul. Vzali by sme body Realu Madrid, ktorý je náš bezprostredný rival. Naposledy sme videli ako ťažko sa hrá na Bernabeu, ale pokúsime sa."

Čo bude potrebné zmeniť?

"V stredu sme v istých momentoch nehrali dobre a súper si vytváral nebezpečenstvo. Niečo nám chýbalo a každý sa chce vždy zlepšovať, dokonca aj keď zahrá dobre. Nemali sme veľa gólových príležitostí, boli sme viac efektívni."

Zahrá Arthur?

"Je takým istým hráčom ako ďalší, ale bude to závisieť od jeho fyzickej dispozície. V poslednom zápase hral iba chvíľu. Uvidíme. Je možné, že v zostave nastane nejaká zmena."

Prekáža vám, že Barcelona naposledy síce vyhrala, ale je kritizovaná za slabú hru?

"Absolútne nie. Každý môže mať svoj názor Je ťažké potešiť každého. Musíme sa zlepšiť v tom, čo sme podľa nás neurobili dobre."

Dembélé vie driblovať, ale stráca lopty

"Niektorí hráči musia riskovať, pretože dokážu prelomiť obranu súpera, ale častejšie strácajú loptu. Problém je vtedy, ak sa lopta stratí v kritických zónach na trávniku. Dembélé má dribling a rýchlosť a mal by prijímať dobré rozhodnutia."

Postup do finále pohára je odmena pre Cillessena

"Naposledy chytal Ter Stegen, pretože Cillessen nebol pripravený na 100%. Tu neorganizujeme súťaže, aby sme niekoho odmenili. Bude hrať ten hráč, ktorého výkon sa mi bude hodiť."

Messi v stredu nehral najlepšie

"Smotanu si zlíže ten, kto strelí góly. Potrebujeme rozhodujúcich hráčov ako Messi či Suarez, ale počíta sa práca všetkých."

Prečo sa Messimu nedarilo?

"Podľa mňa to bolo také ako vždy. Ľudia od hráčov vždy očakávajú veľa. Možno mal trochu menší podiel na hre, pretože naša tímová hra v prvom polčase nebolo dobrá. Musíme hrať, aby bol Messi viditeľný."

Arturo Vidal nehráva v kľúčových zápasoch

"Pomáha nám a to je dôležité. Môže hrať v každej chvíli. Nezačal od začiatku, ale nastúpil potom. Problémom je, že máme 20 hráčov."

Vinicius

"Je vo forme, dokáže destabilizovať obranu súpera. Narobil nám problémy. Ale Benzema, Asensio, Bale či Lucas sú takisto nebezpeční hráči."

zdroj: as.com marca.com
foto: twitter

Milan87

-9
2019-03-02 09:04:56

To bolo co za reportéra???
Dembele straca lopty (zariadil 2 goly)?
Vinicius je super?(posielal lopty na tribunu)
To je nějaký madridista ale pekne drzi, vsetky otazky su akoby útočné.

maryann

8
2019-03-02 09:32:34

Myslim,ze by od zaciatku mal hrat Vidal,lebo zase vybehnu na nas ako besni psi ako naposledy s faulami,hrou na telo az zakernou a Vidal sa do takehoto boja hodi.A v druhom polcase dat Arthura.

Marian

8
2019-03-02 10:09:28

Ak je pravda, že vzájokná bilancia FCB 95 - 50 -95 RM je takto vyrovnaná, musíme ísť po víťazstvo, aby sme to strhli na našu stranu.

Malloy

-11
2019-03-02 10:25:47

Hej iná súťaž ale hráči tí istý :D sám si není istý ci výhra alebo prehra

ximpp

11
2019-03-02 10:43:55

Jak si může být jistý výsledkem? Je to proti Reálu!

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.