Luis Enrique, niekdajší tréner FC Barcelona, sa počas svojho pobytu na Camp Nou zapísal do histórie blaugranas ako jeden z najúspešnejších kormideníkov vôbec. Lucho bol okrem iného trénerom aj počas niekoľkých mimoriadne náročných nocí ako z Paríža či Turína, o ktorých sa zhováral s novinárom Ricardom Torquemadom pre Catalunya Radio

Prehra pomerom 4-0 v Paríži proti PSG, po ktorej pred novinárov predstúpili Sergio Busquets a Andrés Iniesta

"Bolo to ako vstúpiť do boxerského ringu s vedomím toho, že ste lepší, mali sme jasný plán, ako sme sa to snažili preukázať, no krása futbalu spočíva v tom, že súper vás niekedy prekvapí najviac vtedy, keď to od neho najmenej očakávate. Bolo to vskutku frustrujúce a veľmi tvrdé. Po skončení stretnutia som bol mimoriadne nespokojný s tým, čo sa stalo a hoci som sa svojich hráčov vždy zastával, cítil som, že sa niektorí z nich v pozápasových vyjadreniach mýlili. Ja som bol hráčom taktiež, ale podobné vyjadrenia som novinárom nedával a už vôbec nie, keď sa prehralo. Mal som z toho veľmi zlý pocit a povedal som to aj v šatni, povedal som, čo som mal povedať, tým, ktorým som to mal povedať, a to z očí do očí, ako som to robil vždy. Cítil som potrebu povedať konkrétnemu hráčovi, že klamal a jeho slová sa nepribližovali realite."

Prehra v Turíne

"Ich hra bola počas tej noci neuveriteľná, v tomto prípade o zlom prístupe či správaní svojich hráčov nemôžem ani náhodou."

Konflikt s Lionelom Messim po zápase so Sociedadom

"Až kým sa to všetko nevyriešilo, bolo cítiť isté napätie, o ktoré som ja rozhodne nestál, no stalo sa. Museli sme zareagovať a situácia sa vyriešila, aby už následne medzi mnou a Leom Messim bolo všetko naozaj nádherné."

Odchod

"Na začiatku tretej sezóny som klubu oficiálne oznámil, že si musí hľadať nového trénera. Egoisticky priznávam, že som viac nemal energiu a cítil som, že hráči potrebovali niečo iné."

Zdroj: md
Foto: md

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.