Hlavný tréner Raya Vallecano Miguel Ángel Sánchez Muñoz, známy jednoducho ako Míchel, po včerajšej prehre na Camp Nou predstúpil pred novinárov. Hoci devätnásty tím španielskej La Ligy Santander odchádza z Barcelony s prázdnymi rukami, štyridsaťtriročný kormideník bol s výkonom svojich zverencov spokojný a priaznivcov družstva vyzýva k trpezlivosti. 

V dvadsiatom siedmom kole najvyššej španielskej ligovej súťaže Primere División narazil líder z FC Barcelona na trápiace sa Vallecano, ktorému patrí v tabuľke predposledná priečka. I napriek tomu sa však Katalánci na tri body poriadne nadreli a museli dokonca obracať nepriaznivý výsledok. "Boli sme im naozaj zdatným súperom," komentoval na pozápasovej tlačovej konferencii tréner madridského družstva Míchel. 

"Loptu sme držali len veľmi málo, ovládol ju náš súper, ale ako tím sme pracovali naozaj znamenite a celkový dojem je z mojej strany nesmierne pozitívny. Dostali sme dva góly, ktorým sme sa mohli vyhnúť, ale futbal je hrou chýb. Teraz sa musíme zobudiť, treba si uvedomiť, že družstvo zaznamenalo obrovské zlepšenie," pokračoval mladý manažér Raya. 

Súboj do veľkej miery ovplyvnil pokutový kop po situácii s Jordi Amatom, avšak Míchel sa do polemiky zapájať nechcel. "Bola to penalta v zóne, kde to bolo zbytočné. Po tomto druhom inkasovanom góle to už pre nás bolo v zápase veľmi náročné. Neboli sme schopní zachovať si hernú kontinuitu, ktorou sme sa prezentovali v úvode a stratili sme rytmus hry," pokračoval. 

Los Franjirrojos prežívajú nebezpečne zlú sériu šiestich po sebe idúcich porážok, ale Míchel vyzýva k trpezlivosti. "Koncentrujem sa stále len na nasledujúci deň a nepremýšľam nad tým, že by som mal skončiť, pretože rozhodnutie aj tak v mojich rukách nebude. Príliš veľa energiu tomu nevenujem, pretože som dosť zaneprázdnený snahou zlepšiť svoje vlastné mužstvo," komentoval, reagujúc na otázku, či sa necíti byť v pozícii kouča ohrozený. 

"Nateraz je dôležité to, aby sme do konca sezóny hrali minimálne na úrovni, ktorou sme sa prezentovali dnes," dodal Míchel.

Zdroj: md
Foto: md

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.