Krajný obranca FC Barcelona Jordi Alba podľa očakávaní podpísal s prvým tímom katalánskeho veľkoklubu nový kontrakt. Španielsky reprezentant ostáva na Camp Nou minimálne do roku 2024, pričom po slávnostnom akte poskytol novinárom tlačovú konferenciu. Rodák z L'Hospitalet neskrýval svoje obrovské nadšenie. 

Zmluva

"Klubu som mimoriadne vďačný. V akadémii som strávil osem rokov a teraz ma tu čaká ďalších päť rokov. Ďakujem tiež svojim agentom a zástupcom, ktorí pre mňa vždy odvádzali skvelú prácu a v neposlednom rade svojim rodičom a bratovi. Všeobecne ďakujem celej rodine a špeciálne synovi a manželke, ktorí ma neustále podporujú, a to sa odzrkadľuje aj na trávniku."

Snaha ostať na Camp Nou navždy

"Barcelona mi vždy hovorila, že so mnou ráta a ja som chcel vždy ostať. Ako povedal prezident, keď sa navzájom chcú obe strany, všetko je omnoho jednoduchšie. Tým, že pokračujem v Barce, si plním svoj sen. Už keď som bol vo Valencii, vždy som hovoril, že pokiaľ príde ponuka z Barcy, nebudem váhať ani sekundu. Podpísať zmluvu na ďalších päť rokov by potešilo každého futbalistu."

Forma

"Som v najlepšej forme svojej kariéry. Vo svojich dvadsiatich deviatich rokoch, pár dní pred tým, ako oslávim tridsiatku, sa cítim výborne. Dúfam, že budem v Barce triumfovať aj naďalej. Moja mentalita je zrejmá, chcem neustále bojovať, ako som to robil vždy."

Messi

"Hádam tu ostane minimálne tak dlho ako ja. Veľmi dobre si s ním rozumiem, spolu sme rástli. Dúfam, že Leo ostane v Barcelone ešte veľa rokov."

Podpora

"Všetkým fanúšikom, ktorí chceli, aby som pokračoval, nesmierne ďakujem. Podporu tribún som si vždy všímal. Som presvedčený o tom, že proti Lyonu nás budú povzbudzovať ako to len pôjde, presne tak, ako to je vo všetkých veľkých súbojoch. Nebude to jednoduché, ale neostáva nám nič iné, ako snažiť sa o výhru."

Ciele

"Chceme vyhrať vśetky tri trofeje, čo bude náročné, ale sme dobré mužstvo, navzájom si výborne rozumieme a budeme bojovať."

Zdroj: md
Foto: md

PETERKRIZAN

9
2019-03-12 09:18:03

ja somo predlzeni zmluvy nikdy nepochyboval

FCB1933

4
2019-03-12 11:06:09

Som staromodny alebo mi iba unikaju informacie? Viem ze moznosti regeneracie a tiez lekarska starostlivost o sportovcov profikov je omnoho dalej ako pred 20 rokmi, ale 30 rocny hrac na 5 rokov a pri tej sezonnej davke zapasov sa mi zda vela. Aby sme neskoncili tak, ze stari hraci s vysokymi platmi budu sediet zraneny na tribune.

Fishinko

5
2019-03-12 11:10:33

to ze ma zmluvu platnu na 5 rokov, neznamena, ze po 3 rokov neodide zarobit na dochodok do ciny.. tam slo skor o to, aby vedel, ze sa s nim pocita, kym bude chciet ostat v teame

Andrejomus

7
2019-03-12 11:15:50

Koľko rokov ma alves? :)

Vladis_46

2
2019-03-12 11:40:51

Alves je typicky príklad, že netreba hráčov odpisovať po tridsiatke. Ja som tvrdil, že to budeme ľutovať, ak ho pustime, nechceli mu predĺžiť zmluvu podľa jeho podmienok, ale povedzme si pravdu. Keby u nás zostal, tak by sme boli kvalitovo inde na pravej strane. Som rad za Semeda, ale Alvesa sme ešte nenahradili.

Preto som rad za zmluvu Albovi, mame ho tu na 5 rokov ešte a to je doba, že musíme za ten čas nájsť adekvátnu náhradu. Alves odišiel skôr, ako bola náhrada a aj to je jedna z veci na čo sme doplatili

LaBrie

0
2019-03-12 12:02:10

Presne tak, a co talianske timy, ti kupuju aj starsich a hrat stacia, dokonca su medzi najlepsimi.....vek je ln cislo

GucciGeno

1
2019-03-12 14:50:58

No podľa toho čo si predstavuješ pod slovom stačia, posledné roky moc toho nepovyhrávali ak dnes vypadne Juve tak nemajú už nikoho v LM.

LaBrie

0
2019-03-12 23:01:35

Juventus akosi nevypadol......

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.