FC Barcelona oficiálnym spôsobom upovedomila svojich fanúšikov o dohode s Gremiom de Porto Alegre prakticky presne pred rokom. Brazílsky stredopoliar Arthur Melo následne na Camp Nou zavítal v júli. 

FC Barcelona pred rokom, respektíve povedané presne jedenásteho marca 2018, na svojich oficiálnych stránkach zverejnila informáciu o skompletizovaní transferu Arthura Mela. Talentovaný futbalista sa katalánskemu veľkoklubu upísal z Gremia de Porto Alegre, avšak v tom čase ešte nebolo jasné, či blaugranas posilní v lete 2018, alebo až v januári tohto roka. Ako dnes už, prirodzene, vieme, napokon sa naplnila prvá alternatíva a šikovný záložník sa stal súčasťou áčka Barcy už v júli. 

Daná operácia patrila medzi najväčšie úspechy vtedajšieho zloženia technickej direktúry na čele so športovým riaditeľom Robertom Fernándezom. Hoci v tom čase poznalo Arthura iba veľmi málo ľudí, v klube zavládlo po jeho zisku nadšenie, pretože kompetentní si boli dobre vedomí toho, že špílmacher môže na Camp Nou hrať fundamentálnu rolu počas mnohých nasledujúcich rokov. 

Po tom, čo Robert Fernández skončil a nahradili ho vo funkcii Eric Abidal a Ramon Planes, s operáciou súhlasili i oni. Za Arthura neváhali v júni zaplatiť tridsaťjeden miliónov eur s ďalšími deviatimi miliónmi, ktoré môžu byť uhradené postupne v bonusoch. 

Arthur sa pre Barcu narodil

S odstupom niekoľkých mesiacov pôsobenia dvadsaťdvaročného rodáka z Goaiany na Camp Nou možno hodnotiť, že Arthurova kúpa bola fantastickým ťahom. Odchovanec Gremia si získal priaznivcov aj svojho manažéra Ernesta Valverdeho, pre ktorého predstavuje jedného z kľúčových hráčov aktuálnej sezóny. I keď Brazílčan doposiaľ na svoj prvý presný zásah na Camp Nou čaká, celkovo nastúpil už do tridsiatich súťažných duelov, a to aj napriek tomu, že ho na niekoľko týždňov odstavilo zranenie zadného stehenného svalu. 

Od roku 2017 je Arthur zároveň členom tímu brazílskej reprezentácie, pričom do aktuálnych okamihov si na svoje konto pripísal v národnom drese celkovo šesť štartov. Stredopoliar nechýbal ani v širšej nominácii Kanárikov na minuloročné Majstrovstvá sveta v Rusku.

Zdroj: md
Foto: md

LaBrie

10
2019-03-13 15:14:59

Som velmi rad, ze ho mame. Mlady, sikovny s buducnostou :)

Pader

8
2019-03-13 15:38:40

ak by boli MS o rok neskôr tak myslím si že by Arthur hral v základe a celé MS mohli byť úplne iné

Váš účet je zablokovány! Nemôžete pridávať komentáre do:
Ak chcete pridať komentár, musíte sa prihlásiť.